Friday, December 19, 2014

Segulung Ijazah

Hari dan Saat yang dinanti - nantikan telah tiba. 

Perasaan yang tidak dapat digambarkan dengan gambar dan kata - kata.

Itulah kejayaan.

Syukur padamu Ya Allah kerana telah memberikan aku kejayaan yang diinginkan.

I'M A DEGREE HOLDER now!!!! 






Saturday, September 27, 2014

Inilah Kehidupan

Inilah kehidupan.

Ujian daripada Allah tiada pernah putus sehingga saat nafas yang terakhir.

Aku juga begitu.

Tidak pernah diputuskan dugaaan dari-Nya.

Tapi aku harus terima, itu sudah menjadi suratan bagiku.

TITIK

Tuesday, April 1, 2014

Selfie Today kat Ofis

Disebabkan tiada kerja diberi hari ini, saya NOR FARHANA ingin memberikan sedikit tatapan gambar patik. Marilah sama-sama kita enjoy yew.. good comment digalakkan.
Plzzz.
(tiada edit, natural)

hahahaha..









DONE.

Saturday, February 8, 2014

hidup perlu diteruskan

Life must go on.. even though kita down sangat sampai satu tahap ingin putus asa untuk hidup..

JANGAN.!!!

kita harus kuat

kita harus tabah

kita harus teruskan perjuangan

BENAR!!!

Hidup ini umpama roda

Kadang-kadang kita diatas

Kadang-Kadang kita dibawah

So, perlu kita tahu. Bumi ini hanya dipinjamkan untuk kita sebagai ujian dari-Nya

Dan yang pasti hidup akhirat yang kekal abadi

Jadi..

Go On With Your Life

Jangan pernah pandang belakang, kelak akan tersungkur.

Ok. salam ikhlas dari saya.

FanaZabil

Wednesday, January 29, 2014

Triple Happy Birthday Wish

Bulan Januari adalah bulan yang sangat happy dan banyak wish happy pada orang. 

Birthday Wish

1. Asry Azam -6 tahun-
Gambar: Im turn 6 years old today....happy birthday my dearest son asry azam

2. Aiman Amirul Asyraf -12 tahun-
Gambar: Selamat hari lahir aiman

3. Muhammad Nuriman Zuhri -8 tahun-


I want to wish 3 of my nephew, happy birthday. Wish to all of you wil become a good student, son, and be a good man.!!!!

Aminnnnnn

Tuesday, January 21, 2014

O.M. Batch Sep'11

18 hb January 2014 maka tamatlah sudah pengajian kami selama 2.5 tahun kami sama-sama di uitm jengka.
Banyak kenangan pahit, manis, suka, duka kami hadapi bersama.
Dari gembira,
Dari bergaduh,
Dari bersedih.
Semua telah kami harungi.
Itulah lumrah kehidupan..setiap pertemuan ada perpisahan.
Dan perpisahan ini sesungguhnya perit bukan??
yeww.. kami merasanya.

Tiba-tiba teringat saat kali pertama kita bersua.
Di dalam kelas puan mas anom right??
Alangkah sempitnya keadaan pada ketika itu.
Dengan pelajar seramai 60 orang lebih berada di satu kelas.
hahahahahhaa..
Kenangan manis.

Daripada 2 kelas semasa semester 1
Berpecah pula kepada 3 kelas semasa semester 2 dan seterusnya.
Tapi alhamdulillah.. ukhwuah itu tetap ada.
Terima kasih sahabat.

Bm232 5a
Kenangan yang tak akan aku lupakan.
Kenangan menangis, marah, bengang, gembira, sayu, sedih. bahagia telah kita harungi bersama.
Ada suka duka
Yuppp... we're still together no matter what.

Sungguh, aku merindui gelak tawa sahabat dengan gelagat pensyarah .. hahahhaha..




MISS you ALL

Thursday, May 30, 2013

Today I'm Alone

Oleh kerana tujuan sebenar adalah untuk membeli tiket, aku gagahkan jua hati, minda, perasaan untuk bangun seawal yg boleh untuk menumpang kakakku yang hendak pergi kerja untuk pergi ke larking untuk membeli tiket. hahaha... bape banyak untuk laa...

Sampai saje di bus stop are Tiram, xtau la ape nama tmpt itu, aku telah diletakkan disitu untuk menaiki bus ke larkin..! hahah.a.. mesti kowang pelik atau tertanya tanya mane akak aku pergi kan?? hahaha... kan dah cakap tadi yang dia nak g kerja. so, kerjanya area area situ, so kenalah bentikan aku kat bus stop yang berhampiran. untuk perjalanan yang seterusnya kenalah naik bus sendiri.

Ok. saya telah dipesan untuk menaiki bus kuning kerana bus selain bus kuning mahal kerana mereka melalui tepi laut tambak johor. makan mase, dan makan banyak duit. So, aku turuti jua arahan darinya.. Hampir 3 bus sudah ku lepasi gara gara untuk menunggu bus kuning..... omg. mane la bus kuning nie x smpai2x lagi.. orang banyak ttibe jadi sikit.. now. xde orang langsung. Cuakk!! takut ape2x terjadi walupun sbenarnya banyak sangat kete lalu lalang. so, wat pew nk takut kan?? hahahhaa... aaahhh.. sape peduli.. dah perasaan aku mcm tue. hehehe..

Then, Alhamdulillah.......... sampai jua bus kuning kesayanganku. hehehe.... banyak rm3 then jalan!! Alhamdulillah walupun lama menunggu tapi berbaloi kerana cepat sampai wlupun banyak kete, perut pulak meragam.! aisshhhh.. time time nie lak nk meragam.. tekan perut kuat kuat.. Then. hilang! heheheh...

Tempat duduk di bas. sempat capture. hehehe
Sesampai di Larkin, ku terus menuju ke tmpt beli tiket di kaunter tiket la mane lagi. hahahaah.... cakap nak balik Jengka,,, tup tup...dengan senang hati tanpa perasaan,, "Dah Habis"... hello,,,abang... tau la sy nie x lawa, tp sy ade perasaan......tolong hormat your customer plzzz...!!! sakittt hati....... another solution, g kaunter depan ade tiket.. bus Union. tapi xpenah nmpk kat Jengka pun. Then, tanya betul ke masuk Jengka. Perempuan tue kata, " Tak sure ".. ahaha .. ayoyo.. boleh lak jual tiket ke jengka tapi x sure g x jengka...!! risiko tinggi tue.. ntah mane2x la die hanta aku nnt.... so,,,,,,, jalan selamat.! Turun K.L la.!  Alhamdulillah ade tiket pagi. So, terus grab.! nanti dari k.l kena menapak g Pekeliling then pegi Jengka.. banyak keje. tp .... lebih better dari xde tiket kan? hehehe

Ok.....habis cite pasal tiket..... naik bus balik. tapi kali ni naik bus g bandaraya, saje nk round2x jb.. heheh. bukan selalu dapat wei.. so, kepada orang2x yang nak round2x jb dengan murah,, naik la bus bandaraya jb. byk tmpt menarik kowang akan nmpk wlupun xleh turun untuk amik gmbr. hahah.. proud to be a Johorean. hhheehehe

Masa masih awal.... baru pkol 10.. hmm!!! tengok wayang pun best gak nie. hehehe.. then, turun kat jusco tebrau. then, beli tiket... ayoyuo.. pening lak nk pilih cite mane. Melayu or English?? Fast furious 6? KIL? Biker kental? hmmm..tengok masa... I think better tengok KIL sbb hari nie hari 1st tayangan. so, saje je nak tgk. hehehe......... harga asal rm12 tp disebabkan I nie student, so dpt la rm9... ok what?? hehehe.. dpt kurang rm3 tue sangat bermakna sangat. lepas tambang bus nak balik Kota. hehehe..

Ok. tiket satu je sbb sowang2x.hu9
Done tengok cite.. sowang2x. semua orang pelik je. hahaha..... komen pasal cite tue?? em.. not bad la. cite yg lain dari yg lain.. slow sikit.. tp ending best.! sweet couple la mcm dyowg nie. rase sesuai lak .hahahaa


Ok.. dah dah. pegi balik sana.. Nanti mak bising....so, tanpa buang mase, aku terus naik bus balik ke kota. Sampai kota around pkol 2.... masih awal untuk balik. so, shopping ape yg patut. then, singgah ke SECRET RECIPE untukkkkkkkkkkkkkkk...... untuk makan la ape lagi. hhahahaha...


Berhempas pulas nak habiskan ini lauk. :)
Done makan, jalan2x jap usha2x telefon.. wow. impress..! ble lah leh dapat gajet2x ini semua?? berangan jela ko fana. hahahaahaa... ok2x.. mase dh hampir tiba untuk naik bus ke rumah lak!!!!!!!!! Let's goo....


Ok. smpai sini saja. sampai ketemu lagi.. Nice.! bye2x. Assalamualaikum.:)



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...