Monday, January 31, 2011

BERCUTIKAN HUJAN


UJAN lagi..takutnye + risaunye ble hujan-hujan nie..masuk hari nie dh 3hari hujan x benti-benti..Lebat plak tue.! Perkh..cuak siot..ha3..takut BANJIR plak an?!Hmm. Mase hari Sabtu lepas, aku ngan family nak g Pasir Gudang nak jumpa anak saudara yg baru lahir tue..rindu plak ngan dy..hehehehe.. Agpown Adah (my sister) blom tgk ag..! So,,kebetulan dy balik cuti untuk Raya Cina nie an,.kteowg bawakkan la g sana.. Dapat gak jalan-jalan..ha3..Alasan..!!!Sepanjang perjalanan ke destinasi an,,HUJANNNNN jerk..!!! mmg hati nie agak tidak tenteram la an..mane xnye..kteowg ade pengalaman menghadapi banjir aw mase banjir besar berlaku kat Johor..Malas la nak cite kat sini..! nnt kowang ckp pew plak.?!ha3.. Tapi sebelum kteowg gerak ke Pasir Gudang, kteowg g ke destinasi sampingan dulu tapi agak penting jugak..! Kat mane ag.. Kat Bandar Kota Tinggi la..! Ujan mmg xbenti..tapi disebabkan hal penting, kteowg memaksakan diri jugak untuk berhenti di salah sebuah bengkel membaiki kereta..kowang xpyh tau la kat mane an.. Yang penting kat kawasan Bandar Kota gak..!BENGKEL??!! msti kowang tertanya2 an kenapa kteowg g bengkel?! Anything happens to us kerk?! Emm,,happens tue mmg sentiasa berlaku cuma yg membezakannya adalah perkara yg berlaku tue adalah besar ataupun kecil sahaja..dan macam mane kte nak menangani masalah yg berlaku tue..AAAhh..dah-dah..!! makin mengarut plak ble explain benda yg xspatutnye nak komen ngan panjang lebar..Ha3..Sbnarnye niat kteowg nak tukar TALI KIPAS kete tue je sbb rosak kot..! Ble start enjen je, msti ade bunyi yg berdesing yg menyakitkan telinga,sbb tue my mom suro betulkan..agak x selesa la an..agpown malu ble owg lain dengo..!!gangguan bunyi an.?! Mara owg kalo lame2 dibiarkan..ha3..tapi rupa2nye byk problem kat kete tue,,.!! Tali kipas dah keras, paip dah rosak, timing belt dh nak abis..! Dan byk lagi la.!! Eden pown xtau pew bende..sudah lupa la.! Ha3. Agak lame untuk menunggu kete itu siap..Nasib baik tauke bengkel tue baik hati, dy bagi kteowg buah limau.. dapat la kteowg basahkan tekak nie sikit..Sepanjang kteowg tunggu tue,,AKU, ADAH, dan MAK bercerita je x benti2..byk btol rupanya cite yg nak diceritakan tue..Sekejap2 gelak, senyap, gelak ag.!ha3..riuh jadinye bengkel tue..! Peduli pew..yg penting dpt hilangkan bosan an..!ha3..sambil tunggu2 tue,, ade plak penjual bakul dtg,,mula2 xnk beli,,tapi xlame dy pegi, mak mcm nak plak.! KEJAR..!!!Ha3..nasib baik sempat kejar,,mahal gak rupanya harga beg tue..! Beg tue diperbuat drp….Em…daripada pew ek?!ha3.. AKU LUPAAA…!! Serius aku lupa..!ha3..xpela ea..xpyh tau la..xde rezeki kot..he3 Dah beli tue,.kteowg duduk balik kat bengkel tue menunggu kete tue siap..sedang tunggu2 sambil melihat kawasan persekitaran, ttibe aku ternampak kete kancil tertulis MAXSAVE..Terus teringatkan sepupu aku yg sedang bljr kat tmpt bljr kete..! nak amik gmbo tue jadikan bukti, takot plak.!ha3..sudahnye aku hanya melihat kereta itu pergi..!ha3..akhirnye hampir 3jam rasenye, siap jugak kereta tue..!!! banyak woi kena bayo.tapi xpela..drp kereta tue benti tepi jalan,.baik betulkan semo tue dulu an,,Dan Alhamdulillah perjalanan kami begitu lancar walaupun hujan tetap turun dengan lebatnye..!he3.. Itu saje la untuk entry ku kali ini..!!!Nnt ku sambung balik untuk tajuk yg lain plak..he3..bye2x

Wednesday, January 26, 2011

URUSAN KONVOKESYEN PPD

Bawu je sat td posmen anto surat rasmi dari Politeknik Port Dickson yg mengandungi macam2 perkara untuk majlis konvokesyen yang akan berlangsung pada bulan 3 nnt,,Ayoyo.!!byk nya yg kena bayo..!Kowang baca la sendiri..!! Hellpp..!!

BINGKAI GAMBAR 8R

RM70

BINGKAI GAMBAR 11R

RM90

PERSATUAN ALUMNI PPD

RM50

MAJLIS KONVOKESYEN

· SEWAAN JUBAH

· VCD MAJLIS KONVOKESYEN

· GAMBAR

· FOLDER SIJIL

RM160

TOTAL

RM440

Tuesday, January 25, 2011

KEPANASAN

Salam 1Malaysia..!!Wow..ade kerk some of my followers yg bukan Melayu?! ha3..berangan jela ko Fana Zabil.By the way, jgn lupa bagi Salam..ASSALAMUALAIKUM..pew kabo..? Saya dtg nie membawa hajat...Hah..hajat??Beso kerk kecik?! Pastue main la tarik tali..,: Which one did you want? Hm...yang mane ek nak pilih?! Hah..mane2 la..rasenye beso kot..antara hidup dan mati right? What?? Bleh mati kerk? Biar btol?! (takut)..Ntah..rasenya la..kalo dh ditentukan akan mati skrg,.skrg la ko mati.! Amboi..xbaik doakan orang mati cepat..! Hah..dah tue..ckp la pew hajatnye, nak membebel pasal mati plak kat cni,,,! Aik..sape yg mulakan dulu?? eh..ko nie..jgn la bikin aku panas..Dah la xde karen nie (blackout coz bekalan elektrik terputus)..!!

Hahahaha..pew2 jela aku ngarut kat atas tue an..saje je selingan..ntah kenapa tangan nie rase laju je nak tulis ayat perbualan yg macam tue..! Amcam??ada bakat x aku jadi penulis?! Ha3..BERANGAN..!!Okay..we continue with tajuk utama why aku tulis post untuk kali nie wokey.?! bukannya pasal sakit hati kerk kat someone,,atau x puas hati kerk kat someone..! ok? jgn salah anggap k,.hah..kowang pasan x dialog terakhir kat atas td (TAKDE KAREN)..! O.M.G.. ops~ Ya Allah..! Panas woit..cm ner bleh xde karen plak nie?? Detik2x genting plak tue..Time tngahari woit.! Mane x panasnya..!! lame plak tue..Tgk jam dh pkol 5,,tp xde ag..!! Den mmg dh xbleh sabo ag mase tue..dengan nekad dan selambanya bleh plak aku call TNB.! ha3..peduli pew aku.. xkn nak redha dan berserah je..! nak tau gak yg orang TNB nie dh tau blom pasal kerosakan tue.. And dlm mase yg same bleh la tnye bape lame ag..sbb hari dh nak malam nie.! Xkn nak bergelap plak..Den x sanggup..!!! Berikut adalah perbualan antara aku dan pihak TNB..;
TNB : selamat petang, bleh saya bantu?
AKU : selamat petang, saya farhana dari kota tinggi, saya ingin membuat aduan, bekalan elektrik kat sini terputus la dari pukul 12 tadi.
TNB : di kota tinggi ek?
AKU : yew,.di air tawar 5.
TNB : ok, sebenarnya banyak kawasan yang seda
ng menghadapi masalah yang sama,. SEMENCHU, AIR TAWAR 4..dll..
AKU : jadi rasa-rasanya ble bleh siapkan encik?
TNB : kami tidak dapat memberikan masa yg tepat. Tapi pihak kami sedang berusaha untuk membetulkannya secepat yg mungkin.


Dan xlame lepas tue dlm pkol 6,. ttibe aku rasa ade angin kuasa manusia yang sgt sedap sekali.! ku pandang atas,,KIPAS DAH PUSING..! yess.!!! I luv u la TNB..!he3

Friday, January 21, 2011

TENGOK JE




Mane lagi cantik??! pakai spek? or x pakai spek? atau dua2 x cantik?hahahahaa

Thursday, January 20, 2011

AKADEMI FANTASIA 9


Bermulanya tahun baru ini,,pew ag..msti nak mula akademi fantasia an..diam x diam..dh nak masuk musim ke-9 dh..?! Terasa tua plak seketika.ha3.. Terasa nak masuk plak an.?! Tapi for sure dan mmg konfem la msti xdpt pnye..I KNOW WHAT MY VOICE LIKE..! X sampai woi..!!! ha3.. Hah..kalo kowang berminat, try la..mane la tau kalo2 kowang dpt masuk,,dpt jadi artis..! income nye pown jgn main2.! Beso tue..!! Tapi rasenye beso ag dugaan yg kowang nak kena tempuh. Hahhaha..nasib kowang la..! LU pikir LA sendiri.! Eden x masuk cmpur..ha3.. kat bawah nie aku listkan lagu2 pew yg kowang kena perform kat judgers(btol x ejaan?!)..i means PENGADIL la senang cite.ha3

Lelaki

No Lagu Penyanyi
1 Selamat Malam Faizal Tahir
2 Kebahagiaan Dalam Perpisahan Shahir
3 Drama King Muh
4 Extravaganza Bunkface
5 Billionaire Travis McCoy
6 Bukan Cinta Biasa Afgan
7 Ketulusan Hati Anuar Zain
8 Bila Cinta Gio & Felly
9 Noktah Cinta Hafiz
10 Yang Pernah Estranged
11 Dan Bila Esok Sofaz
12 Akulah Kekasih Mu Axl's
13 Tinggal Kenangan Salem
14 Tak Mungkin Berpaling Zamani
15 Pelita Api
16 Susun Silang Kata Aizat
17 Inilah Cinta Akim
18 Sorry Sorry Super Junior
19 Baby Justin Bieber
20 Yank Wali Band
Perempuan

No Lagu Penyanyi
1 Ku Ada Kamu Adira
2 Nobody Wondergirls
3 Realiti Dewi Alyah
4 Tolong Ingatkan Aku Ana Rafali
5 Jahat Stacy
6 Hati yang Kau Sakiti Rossa
7 Matahari Agnes Monica
8 Pelamin Anganku Musnah Azie
9 Bila Cinta Gio & Felly
10 Bertamu Di Kalbu Jaclyn Victor
11 Helo Beyonce
12 Sejak Ku Bertemu Padamu Sanisah Huri
13 Gila Mila
14 Puisi Cinta Ella
15 Rela Tila
16 Aku Tak Percaya Cinta Liyana Jasmay
17 Cinta Sempurna Yuna
18 Tari Tualang Tiga Saloma
19 Cinta Ini Dato' Siti Nurhaliza
20 Ku Bukan Aku Tilu
Hah..pew ag..?! Praktis la dari sekarang..! Selamat mencuba..:-)

Wednesday, January 19, 2011

TUGASAN HARI INI

Hye allz..hahaha..cerianye hari nie mcm ade smething speacial je an.?! padehal xde pew2 pown. Ka3.. Entry kali nie aku nak cite pasal apew yg aku wat hari ini..kre mcm aktiviti harian aku la an.! Xde la gempak sgt sbb mcm same je aktiviti aku hari nie ngan hari2 yg lain..tp aku nak tulis gak..Bosan la xtau nak wat pew..ade mase yg sgt lebih nie..aku post la kat kowang..xslh an?hahaha.. Kalo salah pown, peduli pew aku..Blog aku.!!!Suka hati aku la nak tulis pew2 an..?! Hah..marah lagi, ttibe darah nie mcm nak meletup la plak! Ntah pew2 ntah..ha3..Okay..tarik nafas dalam2, pastue hembus pelan2.! Hermm...GooD! I'm fine right now..!!

Selepas aku bangun pagi2 (pagi sgt kerk aku bangun?!). Ops~ Kowang agak2 pkol bpe aku bangun??! Ala..jujur jela an..em..aku bangun pkol 8.30 pagi.! Ha3.. kira wokey la an..xde la lambat sgt aku bangun an..?! Kira xde la teruk sgt an.?! he3..ok, Bangun je pagi td terus wat keje.. KEMAS DAPUR (supaya dapur sntiasa nampak kemas dan bersih) , RENDAM IKAN (nak lembutkan ikan) , RENDAM PERIUK NASI (senang nak basuh periuknye nnt) , SIDAI BAJU (msti kowang tau an sbb sidai baju?! kalo xtau gak xtau la aku nak ckp pew),! hahaha..!

BAHAGIAN DAPUR AKU..! KEMAS AN?! HA3

BAHAGIAN DAPUR AKU..! KEMAS AN?! HA3

BAHAGIAN DAPUR AKU..! KEMAS AN?! HA3


Pas dh settle wat keje seperti diatas tue, aku rehat jap tgk tv sambil sarapan yang agak x pagi ag.! Ha3.. Ala,yg penting makan an..Wat alas perut.! Byk gak cite2 yg menarik kat tv pagi-pagi nie..! Ag2 rancangan kat Astro.!! Kelas gtu.:-) Around pkol 10 lebih,lepas abis cite yg aku tgk tue.. aku terus gerak ke dapur untuk SIANG IKAN,,! Amboi..byk nye ikan nak kena siang..! Nasib baik ikan nye kecik2. Kejap jela! Bgus..X sampai setengah jam je dh siap.! cepat an?! Well..tgk orang la.! (Riak la plak).:-). Pastue masak. masak. dan masak.! Dah siap masak bawu bleh relax ckit..Alhamdulillah..!! Tapi xlame la dpt rehat..sbb ade si kecik DAFI dan si besar IMAN..nak mcm2..!Ha3..kelakar plak..nak tue la..nak nie la..! Nasib baik xbyk songeh..! Bagus btol dyowg nie..Dh bleh berdikari ckit2 la..! xbyk menyusahkan MAK ANA nie..hehehe..! Hah..Petang td..bawu je kejap td nie, si Dafi nak kentang goreng plak.! ALAMAK..! kentang goreng segera tue an dh abis..!!! Nak wat cm ner nie?! Pikir3x,,,,Pikir lagi...Hah..goreng jela kentang sayur tue..Kentang gak an.?! Ha3.. I LIKE..! nasib baik dy x kisah sgt...Tapi yg geram tue..last2 bknnye si DAFI yg makan..si IMAN yang makan..! Bertuah btol la ko nie DAFI...! hehehe.. X lame tue mama dyowg dh balik dr sekolah,.!

Lupa plak yg esok cuti an..?!he3..THAIPUSAM la..! Mane keje..! yela..aku mane la keje, agak tidak mengambil berat pasal cuti-cuti am nie..sory yew..hehehe..hah..bila bercerita mengenai CUTI..esok cuti..! kowang xde plan pew2 kerk sok nak wat pew??! Aku xde plan la..nak save duit untuk belanja for my konvo nnt..! byk btol nak pakai duit.!! Ayoyo.. Hah..kowang plak jgn la wat bnde yg x bpaedah la ek.he3..sori yg terasa.. Yang x terasa jgn plak nak try2 wat wokey..! xbaik..hahahahaa.. Dah la2x.. Wish you all my friends to have a nice day.. Selamat Bercuti..! Assalamualaikum.:-)

Sunday, January 16, 2011

I'M BACK

Assalamualaikum kepada kawan2 blog sy..hehee..pew kabo semo? diharap agar anda semua sentiasa sihat dan ceria selalu..walaupun berada dlm keadaan 'stress', 'bad mood'..kowang msti jadi happy gak aw..:-) Ha3..agak lame gak la aku tidak mengupdate my blog nie..Tapi aq mengharapkan agar anda semo sentiasa memberi sokongan dan dorongan yg padu kepada ku untuk meneruskan berblog ini wokey..he3 Hampir 1 minggu tidak memberi ape2 POST kepada kowang di blog ini..! Eh..bukan sengaja2 wokey xnk update..Ade sebab2 tertentu kenapa dan apa yg berlaku.!ha3..jangan nak main2 judge yg bukan2..kalo nak tau, tnye la dulu..! Jangan nak main tuduh2 je..! Woah..Makin mencarut plak diawal artikel ini.!ha3 so sory yew kekawan semo..Bkn pew..mood aku nie kkadang wokey, bleh masuk pew2..! Tapi kkadang agak MOODY la.! ha3 Biaselah kte manusia biasa an..bukan manusia luar biasa,!!! Berbalik kepada persoalan kenapa aq tidak mengupdate blog ini..! Sbnarnye pemergian ku dri dunia internet untuk 1 minggu nie adalah untuk menemani, menolong, membantu pew yg patut kepada akak iparku yg bawu bersalin,, Kira dlm hari r di PASIR GUDANG..!

Sepeninggalan aku di Pasir Gudang ini xde la byk sgt perkara yg berlaku..he3..Sebut je Pasir Gudang msti teringat kat someone..ha3..kelakar je..mmg sukar nak melupakan si dia..sampai sekarang pown still syg kat dy..Mmg ssh nak cari pengganti wat mase terdekat nie, tapi aku kena kuat gak untuk lupakannye.. GO FANA..!! Eemmmm, Kat cana aku xdela tolong akak ipar aq sgt sbb dy dh buat semua dh..he3. Yang berat2 jela aq tolong and just tolong layan anak2 dy jela..! Rase seronok sgt dpt g cana..ngan layan anak2 dyowg yang agak nakal tp kkadang sgt baik.!he3. dh macam owg beso dh tgk..cme size je yg kecik.ke3.. Balik sekolah je msti mintak nak main game kat laptop aku..ha3..Aku xkisah sbb dengan game la dyowg bleh diam..!he3..jangan mara yew..:-)..Terer gak budak2 nie main..Bersungguh2 plak tue.! Si Aisy nie plak (budak yg paling kecik), dh pandai ON laptop sndiri..pandai3x,,Main la kowang asalkan jangan rosakkan laptop MAK ANA wokey..he3

Pada hari khamis hari tue bersamaan 13.1.2011, aku pegi Pusat Bandar jap nak beli nombor pin kat BSN..nak mohon untuk sambung bljr kat UNIVERSITI. Aq sowang2 je..sbb xtau nak ajak sape..My sister yg paling tua anto ku ke sana..Thanks to Along spend time to anto sy walaupun buzy ngan keje..he3 Terdetik gak kat hati dan fikiran ini nak ajak membe2 pasir gudang untuk jmpe..tapi segan r..! So, senyap jela..! mane la tau kalo2 mmg terjumpa secara xsengaja..Ha3Tapi..hampehh..!Berangan jela sbb Xde sowang pown yg aq jmpe..Maybe sbb dyowg sibuk kot..Tue yg x kluar kat ofis..ha3..Main bedal je aq ek..ke3..Tapi mase aku jalan2 nak keluar dr pusat bandar nie, aku mcm ternampak sowang pekerja MPPG nie..! aku tgk ag..rupa2nye EN.NORDIN..ha3..aku rapat gak r ngan dy nie..best aw layan dy..Dia tue ibarat bapa angkat aku la..he3..rindu plak ngan dy..ke3..Lepas aku Nampak dy tue ingatkan nak tegur,,tapi takot r kalo2 dy dh xingat aku ag an..?! So, aq wat bodo jela..! Malu siot.!ha3..Tapi mase aku berdiri kat satu tempat nie nak tunggu akak aku amik an, dy bleh plak lalu kat jalan dkat ngan tmpt aku berdiri,,,aku tengokkan je..Pastue dy angkat tangan,,he3..Tanda yg dy still ingat kat aku ag..he3.Aq pown senyum jela..hehehe..Hah..tue jela sowang yg aku kenal yg aku jmpe kat sana..ha3.. Ble ingat2 balik an, rase rindu plak nak keje kat ctu..Pengalaman keje pertama ku walaupun hanya Praktikal je..Tapi mcm keje btol aw..ka3..

Dan skrg aku sudah berada dirumah..Niat dihati nak mohon Universiti..Harapan yg menggunung agar permohonan ku diterima..Aminn~..Kowang pown doakan la aku dpt k,,he3..K Assalamualaikum..:-)

Saturday, January 8, 2011

HARI INI HARI SABTU

Yew..mmg hari ini adalah hari SABTU.! btol la...! aku x tipu.! Ish..kowang nie..Nak main2 plak.. Owg ngah serius nie..?! Hmm..Pew2 jela..Nasib baik aku ingat ayat yang selalu Farah Fauzana ckp kat Melodi = Layaannn..!!hehehee..Mmg pening kalo nak layan owg nie ag2 kalo owg tue berperangai pelik..Hmm..and one's again,,I'm just say,, Layaann..!! Hahhahaha..wokey,, Bersempena hari ini adalah hari Sabtu..msti kowang expect aku akan cite yg aku nie g jalan2 an.?! Btol x? Hhahaha..msti btol an..yela..Hari Sabtu an..Hari cuti..Msti la ade ura2 nak g jalan2 kerk, g mane2 la selain duk umah nie..! Tapi ku sgt kecewa sbb ku hanya ada berada di rumah sahaja..! Bkn ditempat lain,,:-) Hahahaha..Dh nama penganggur, kena la duk umah je sbb NO MONEY la..! at this moment aq hanya bersendirian dirumah tanpa ditemani oleh sesiapa pown..hehehe.. Coz my parents balik kampung nak g jemputan umah saudara,, Aku malas nak ikot,,hehehe..So, kena la duk umah saja..But i'm fine..! Walaupun ddk umah saja tapi ku tetap melakukan pelbagai aktiviti yg bleh dikatakan boleh memberi manfaat kepada diriku, keluarga dan x lupa gak kepada rumah yg tercinta ini.!hhehehee Mcm biase la an aktiviti aku selama lebih 6 bulan nie sbgai penganggur yg tegar.!hahahaa.. Antaranya adalah :-
BASUH KAIN,
SIDAI KAIN,
ANGKAT KAIN,
LIPAT KAIN,
SUSUN KAIN,
ANGKAT BAKUL KAIN,
SUSUN BAKUL KAIN,
KEMAS RUMAH CKIT,
KEMAS DAPUR,
KEMAS BILIK,
BASUH PINGGAN MANGKUK,
BASUH GELAS,.!

Hah,,banyak an..?! Semo2 tue adalah perkara biase yg sering dilakukan oleh suri rumah dan oleh kerana aku skrg ini tidak melakukan ape2 pekerjaan tetap, So kenalah buat..! For the rest time adalah REHAT.hahaha.. wat pew ag.. kalo x on9, tgk tv.. x pown, on9 sambil tgk tv sekali. Senang cite.! Ha3..Mula2 tue mmg la penat..Tapi ble dh lame2, dah jd mcm biase dh,, Badan nie secara automatic bleh bangun dan terus buat keje2 tersebut.. Tp kkadang ade gak berang nye..!!heheeh..biase la..!Hahahahaa.. Dan bercakap mengenai aku keseorangan tadi an,.Pagi td aku tidak keseorangan kerana IMAN & DAFI & ACIK ade bersama2 ngan aku smpai tengahari td..hehehe..dpt la aku rehat ckit sbb xpyh Masak coz Acik yg masak hari ini.:-) Skrg nie dyowg dh balik sbb nak kemas umah. Sok dyowg nak g KL atas urusan peribadi, tapi ade sowang drp mereka ini akan tinggal bersama2 kami di rumah ini. Msti dah tau an?!heheeh.. IMAN la, sape ag..kesian dy asik kena tinggal je..Xpe..Ssh dahulu skrg,,senang kemudian. wokey..?! Hehee.. Wokey rasenye ckp kot untuk hari ini. That all n have a nice day today,: See u..:-)

Thursday, January 6, 2011

ANOTHER ONE

We are so so so so so so30000x happy yesterday..!!hehehee..Mane x hepi nye,, smlm kami sekeluarga dpt 1 ag insan baru yang telah dilahirkan ke dunia ini..iaitu anak kepada abg aku yang ke-4 merangkap anak saudara aku yang ke-11..Ramai an..hahahaa xpe..ramai2 ag meriah..Mak so excited sgt smlm nak g tgk cucu baru dy..xsabo2 btol dy nak g..! Siap masakkan ag lauk pantang orang bersalin iaitu 'SINGGANG'..hehehe..nasib baik gak mak masak sbb makanan kat hospital tue agak berapa x sesuai untuk baby nnt..hehehe..Ish..bukannye baby yg makan, ibunya yg makan..!! Tapi ble disusukan baby tue..sakit perut tue akan dibawa ke baby tue..Hah..mcm tue la.. kowang paham x??! Emmm.. Layankan jela k,, Okay3..kte sambung pasal excited nak g tue k..Em..Emak x sabo2 nak g,, Mula2 ckp nak g petang la sbb nak tunggu Acik balik keje dulu..tp disebabkan x sabo sgt, mak ckp "Kte pegi jela tengahari..bawak je Iman ngan Dafi tue"..hehehe,,Okay gak, bleh lame2 kat ctu..! Lepas je Iman balik dr sekolah(tadika) :-),, kteowg pown gerak la g hospital..tp sblm tue abah isi minyak kete jap kat ESSO air tawar 5,,Dan disebabkan aku x sempat makan td, aq saje2 ckp.."sedap gak kalo beli jajan nie".. dan X sangka plak yg mak pown nak gak..hahahaa.! So, berbekalkan duit yang aku ade..aq pown masuk lah ke kedai tue.. Tapi bukan seorang aw..Bertiga ok..!! Teka la sape yg ikot..?! IMAN & DAFI la..hahahaha. Sape ag..! Sudah nye..mmg byk la jajan yg dibeli..! penuh kete ngan jajan dan xlupe gak sampah jajan..!! Mmg btol2 byk.hahahaa..Around 30 minutes,,smpai la kteowg kat hospital tue..kat cna, budak2 xbleh naik wad. so, kenalah tunggu kat bawah,,nasib baik ade play ground yg agak kecik je, hehehe..ckp la untuk budak2 main.! Emm. Ramai gak kanak2 yg ade kat ctu,, Yang ganas ade,,yang comel ade,, yang baik ade..tapi yang penting semonya aktif2 belaka..! hahahaha.. xlame kemudian, abah dh turun..And that's my time plak nak naik tgk baby,, Can't wait it,,!!!hehehee..see his face..:



Comel an..nie la AIYADH AMIRUDDIN ASYRAF..!!!
Muka dy sebijik mcm abg dy yg ke-2..! Hehehe..msti hensem nnt..:-)

Harapan : semoga sentiasa sihat dan bila dah beso nnt jadi anak yg berguna..:-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...