Wednesday, January 19, 2011

TUGASAN HARI INI

Hye allz..hahaha..cerianye hari nie mcm ade smething speacial je an.?! padehal xde pew2 pown. Ka3.. Entry kali nie aku nak cite pasal apew yg aku wat hari ini..kre mcm aktiviti harian aku la an.! Xde la gempak sgt sbb mcm same je aktiviti aku hari nie ngan hari2 yg lain..tp aku nak tulis gak..Bosan la xtau nak wat pew..ade mase yg sgt lebih nie..aku post la kat kowang..xslh an?hahaha.. Kalo salah pown, peduli pew aku..Blog aku.!!!Suka hati aku la nak tulis pew2 an..?! Hah..marah lagi, ttibe darah nie mcm nak meletup la plak! Ntah pew2 ntah..ha3..Okay..tarik nafas dalam2, pastue hembus pelan2.! Hermm...GooD! I'm fine right now..!!

Selepas aku bangun pagi2 (pagi sgt kerk aku bangun?!). Ops~ Kowang agak2 pkol bpe aku bangun??! Ala..jujur jela an..em..aku bangun pkol 8.30 pagi.! Ha3.. kira wokey la an..xde la lambat sgt aku bangun an..?! Kira xde la teruk sgt an.?! he3..ok, Bangun je pagi td terus wat keje.. KEMAS DAPUR (supaya dapur sntiasa nampak kemas dan bersih) , RENDAM IKAN (nak lembutkan ikan) , RENDAM PERIUK NASI (senang nak basuh periuknye nnt) , SIDAI BAJU (msti kowang tau an sbb sidai baju?! kalo xtau gak xtau la aku nak ckp pew),! hahaha..!

BAHAGIAN DAPUR AKU..! KEMAS AN?! HA3

BAHAGIAN DAPUR AKU..! KEMAS AN?! HA3

BAHAGIAN DAPUR AKU..! KEMAS AN?! HA3


Pas dh settle wat keje seperti diatas tue, aku rehat jap tgk tv sambil sarapan yang agak x pagi ag.! Ha3.. Ala,yg penting makan an..Wat alas perut.! Byk gak cite2 yg menarik kat tv pagi-pagi nie..! Ag2 rancangan kat Astro.!! Kelas gtu.:-) Around pkol 10 lebih,lepas abis cite yg aku tgk tue.. aku terus gerak ke dapur untuk SIANG IKAN,,! Amboi..byk nye ikan nak kena siang..! Nasib baik ikan nye kecik2. Kejap jela! Bgus..X sampai setengah jam je dh siap.! cepat an?! Well..tgk orang la.! (Riak la plak).:-). Pastue masak. masak. dan masak.! Dah siap masak bawu bleh relax ckit..Alhamdulillah..!! Tapi xlame la dpt rehat..sbb ade si kecik DAFI dan si besar IMAN..nak mcm2..!Ha3..kelakar plak..nak tue la..nak nie la..! Nasib baik xbyk songeh..! Bagus btol dyowg nie..Dh bleh berdikari ckit2 la..! xbyk menyusahkan MAK ANA nie..hehehe..! Hah..Petang td..bawu je kejap td nie, si Dafi nak kentang goreng plak.! ALAMAK..! kentang goreng segera tue an dh abis..!!! Nak wat cm ner nie?! Pikir3x,,,,Pikir lagi...Hah..goreng jela kentang sayur tue..Kentang gak an.?! Ha3.. I LIKE..! nasib baik dy x kisah sgt...Tapi yg geram tue..last2 bknnye si DAFI yg makan..si IMAN yang makan..! Bertuah btol la ko nie DAFI...! hehehe.. X lame tue mama dyowg dh balik dr sekolah,.!

Lupa plak yg esok cuti an..?!he3..THAIPUSAM la..! Mane keje..! yela..aku mane la keje, agak tidak mengambil berat pasal cuti-cuti am nie..sory yew..hehehe..hah..bila bercerita mengenai CUTI..esok cuti..! kowang xde plan pew2 kerk sok nak wat pew??! Aku xde plan la..nak save duit untuk belanja for my konvo nnt..! byk btol nak pakai duit.!! Ayoyo.. Hah..kowang plak jgn la wat bnde yg x bpaedah la ek.he3..sori yg terasa.. Yang x terasa jgn plak nak try2 wat wokey..! xbaik..hahahahaa.. Dah la2x.. Wish you all my friends to have a nice day.. Selamat Bercuti..! Assalamualaikum.:-)

4 comments:

cLumsy DAME said...

rindu suasana wat keje rumah beb...
uhuhu

fadh said...

thanx follow fadh . fadh da follow balik..
chill !

FANA ZABIL said...

adah : hahahhaaha..balik nnt ko kemas plak ea..!ha3

FANA ZABIL said...

fadh : wokey..hehehee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...