Tuesday, February 22, 2011

Geramnya..!!

Yew..
aku mmg x keje ag..
duk umah aje..
Bosan mmg bosan..!!
Tapi nak buat mcm mane..?!
so puas kowang..??
lepas nie jgn tnye ag pasal bnde nie..!!!
aku dah x tahan dah..!!!!!!!!!!!!!!!
OMG

Melda Ahmad

Kini, nama Melda Ahmad semakin menaik dan meningkat dengan drastik la rasenye setelah rancangan GADIS SEMASA SUNSILK tersebut telah ditayangkan di TV3.. mukanya yg ala-ala bersahaja tp vogue bila ber make-up sgt3 la menerujakan.!!!huhu.. Dan skrg nie aku pown telah mula meminati beliau kerana sikapnya yg very humble dan natural..make up xtebal..! gerak laku yg sopan dan yg paling penting x sombong..!he3..hope you, melda ahmad..teruskan dengan sikap ini. jangan lupa diri wokey...:)

ops~blom abis lagi la.ha3.. lagu-lagu skrg yg melda ahmad ade dan yg aku tau la an ade 3..
1. putus
2. kimia
3. kau dan aku.

and kowang semo nak tau x,,? semo lagu2 tue sgt sedap..! try la dengar.he3.. and last but not least, kat bawah nie ade a few pictures yg aku dpt kat internet.. See it and have fun..:-)







Monday, February 21, 2011

HAPPY BIRTHDAY MOM

Hari nie merupakan hari yg sgt gembira untuk insan yang paling aku sayang.. walaupun aku x selalu mengucapkan sayang kepadanya..tapi hatiku dan perasaan mengatakan yg aku syg sgt kat dia..iaitu EMAK..!!hu9..kau telah melahirkan aku, menjaga aku, melayan kerenah aku, bersabar dan terus memberikan semangat..to you mom, selamat menyambut ulang tahun kelahiran yang ke-61..! teruskan bersemangat untuk melalui liku-liku kehidupan..Insyaallah bln 5 nie kte sekeluarga akan bergembira yew.:) take care..:)

Friday, February 18, 2011

MENGUBAH LIRIK

Tiada benda yang menarik hari ini.Cuma hanya kerja-kerja yang selalu orang nak elak tapi aku tidak boleh elak..! Duduk2x petang nie kat depan tv..aleh channel Astro Prima.. ade ulangan Gelanggang Raja Lawak Musim ke-5 minggu ke-5.! Tema untuk minggu tue adalah Muzikal Komedi.! Agak menarik.sbb ade beberapa peserta yg menunjukkan peningkatan yg baik. Tapi ade jugak yg ok2x saja..!kena usaha lagi ok..Tapi rasenye..musim nie ok kot para pesertanya.Ada bakat lawak dan memang kowang xtau malu.ha3..Hah..kat bawah nie aku ade tuliskan lirik2 lagu yg para peserta persembahkan yg sempat aku taip..xsempat la nak taip semo..kerana ade beberapa peserta yg xnyanyi dengan jelas dan terang.ha3..so kowang jangan mara aw kalo2 aku tersalah tulis lirik nie.hah..ok..have fun..:)

Man

Andai kowang tahu

Fedapnya aku

Hari2 isap darah

Ape kejadah

Aku nak rasa air teh tarik

Roti canai p.teh

Murtabak


(lagu kain cinta putih)

Kain kapan yg kau berikan dahulu

Aku pakai masih lagi x berdebu

Kumencari david teo mana

rupa2nya kau lepak sana

Kau bg bonus aku kau lupa

Kat alam barkhah kau jaga2


Jgn kau pandang aku nie jembalang

Aku xpernah pun kacau kau owang

Jgn kau pikir aku nie hantu

Kan kite pernah lepak sama dulu

Mari wahai teman

Mari ke kuburku

Kau boleh cabut rumput kering itu

Lalang pown sudah panjang

kenape kowang tak datang

Kuburku kini dh kering kontang

Marilah marilah bersama

Sedekahkan aku Al-Fatihah


R2

(lagu separuh jiwaku pergi)

Separuh anginku pergi

Tinggal separuh lagi

Masih kat dlm lagi

Ingat nak buat tak tau

Tapi mane nak sorok

Bunyi dan bau


(lagu senyum)

Kentut tak perlu kata apa-apa

Kentut tak mengaku pown tak apa

Kentut buat muka tak bersalah

………………(xjelas la)

Lepas sini lepas sana sini

Bila engkau sudah lepas

Ramai-ramai kita lari


Balas

(lagu jiwa lagu cinta)

Papaku ku sangka kau berjaya

Rupa2nya kau kaki sayang

Kau ingat aku tak tau

Kau guna minyak dahu

Tutup kehodohanmu

Anakku jujai jgn kau derhaka

Mmg dh lama papa usha pasha

Kau pown tahu papa dh lama duda

Sekalipun kau yg bengang

xperasan kami skandal

hah..owh..ho..ho..ho

Sakit jiwa

Papa tolong2 nak gila

Akan papa

Jika kau Dalam keluarga

Tersalah kita korban

Kita nak sakit badan

Air yg dicencang xkn putus

Oooooooooooo….

Papa ku bayar

Biniku muda

Mak cik ku lawa

Yeaahhh…


Nazmi

(lagu cerita kedai kopi)

Masing2 ade masalah sendiri

Masalah dunia masalah peribadi

Luahkan jgn simpan di dalam hati

Boleh cerita di rancangan ini


(lagu kalau berpacaran)

Boleh luah rasa

Apa yg kau rasa

Jgn pening kepala

Nazmi settle semo

Jgn malu2 jgn segan2

Kerna malu itu

Nazmi xbleh settlekan

Itu sahaja yg aku rasa telah membuat persembahan yg baik untuk minggu tersebut.!hu9.. Dan aku nak say sori la kalo2 lirik tue salah..dan ade yg xlengkap..!jgn mara..hu9..kalo nak lengkap lagi..CARI SENDIRI LAA..!ha3..bye3

Thursday, February 17, 2011

Ape Nak Kata

Wallawei..hati aku sudah semestinya tertutup buat mase nie..! biarlah segalanya menjadi kenangan..(xabis ag kerk fana?)..msti la doh.!! Hmm..btw since skrg nie xde wat pew2..agak kerap jugak larr berangan termenung xtentu pasal..selalu mcm tue..Ade bakat gak jadi pelakon an?! untung2 dpt job jadi pelakon.!ha3..glamor den..:)..tapi bila pikir balik..hhhmm..susah plak nnt kalo dh jadi artis,,pegi mane2 je jadi tatapan umum..xde privacy..!! tapi kalo dh terjebak, kenalah terima gak..! Lame2 biase la tue..hu9..(thinking)..msti mencarut lagi an..sbbnye aku xtau nak wat pew..nak tulis kat blog nie..sbnarnye nk tulis sesuatu,,tapi tkot kalo2 ianya akan mengaibkan orang lain..xpasal2 jadi kes..dan xpasal2 masuk court plak.!ish..xnak la..! seumur hidup aku nie, xpernah ag menjejakkan kaki kat mahkamah.!! jgn la..xnk pown..ssh..!!! (hmm..berangan jadi artis lak ko nie fana.).. Hmm..kalo la an aku jadi artis??!! ish..berangan lagi.! dh..stoooooooopppppppppppppp..!! hahahahahahaaa..sebenarnya aku nie ngah bosan..henset pown asik diam je xberbunyi..!! sedih..!!!! Em.. actually..aku ade kenal ngan a boy nie..ha3..(ttibe plak ckp pasal topik lain). hah.. sbb apew aku ckp BOY.??! sbb dia lebih muda dr aku.. sebaya ngan anak saudara aku tue.!! xsanggup den..hu9..i just want to say to that boy..sori yew adik..akak xdpt terima adik lebih2 la..hu9.. kita kawan je k,,hu9.. sowang lagi aku ade kenal gak..em..mcm ok..tapi dia tue mcm lurus je.!! xkn la sy kena mulakan dulu awk..?! malu la sy..hu9..So..kesimpulannya..biarlah aku hidup sowang2 dulu la.! senang cite..! xpyh nak pening2 nak jaga hati pasangan..tapi...kalo ngah bosan,. rase mcm nak ade someone plak.!!!ayoyo..!!gatal noh..!!ha3

Wednesday, February 16, 2011

BALAS Raja Lawak 5

BALAS

SMS: Taip LAWAK BALAS atau LAWAK<3/5/10/>BALAS untuk (3/5/10 undian) ke 32999.
Contoh : LAWAK5 BALAS KE 32999.

Untuk 20 undian: Taip LAWAK20 BALAS ke 32999.
Contoh : LAWAK20 BALAS ke 32999.

Kadar premium untuk setiap undian: = RM0.50. Kadar telco tertakluk.
Syarat & Terma tertakluk di www.astro.com.my.

Profil

Nama Sebenar: Fandi Bin Muhammad.
Nama Tipu: Fendi.
Umur: 25.
Asal: Pulau Pinang.
Status: Bujang.
Pekerjaan: Berniaga.
Pengalaman : Selamatkan Shuk yang lemas tadi.
Kebolehan selain melawak: Menukar siaran TV dengan pantas.
Pelawak kegemaran: Stephen Chow. Kerana idea lawak yang lain daripada yang lain.
Mengapakah menyertai Raja Lawak: Suka dengan sesuatu yang boleh buat ketawa.
Jika diberi peluang untuk menjadi hero, siapakah anda?: Ultraman, sebab nak lawan tadi.

Nama Sebenar: Mohammad Shukri Bin Mohamed Sahar.
Nama Tipu: Shuk.
Umur: 24.
Asal: Pulau Pinang.
Status: Bujang.
Pekerjaan: Belajar.
Pengalaman: Lemas dalam kolam cetek.
Kebolehan selain melawak: Menjinakkan kucing liar.
Pelawak kegemaran: Stephen Chow. Kerana idea lawak yang lain daripada yang lain.
Mengapakah menyertai Raja Lawak: Suka dengan sesuatu yang boleh buat ketawa.
Jika diberi peluang untuk menjadi hero, siapakah anda?: Ultraman, sebab nak lawan tadi.



Tuesday, February 15, 2011

Salam Maulidur Rasul


Kepada umat Islam seluruh dunia terutama kepada rakyat Malaysia.,

selamat menyambut
HARI KEPUTERAAN NABI MUHAMMAD S.A.W

pada 12 R' Awal 1432H bersamaan 15 Februari 2011.

Semoga membawa berkat kepada kita semua..:)

Monday, February 14, 2011

HARI KEKASIH

Hah..mesti ramai bloggerz yg dh post or tulis sesuatu mengenai tajuk di atas an?! ha3.. aku pown turut tidak melepaskannya..Hmm..skrg nie HARI ITU x bleh disambut lagi dh.! Berdosa.!hu9.. tapi aku xkisah pown sbb aku mane ade boyprend.!!hu9..and rase2nya aku x penah sambut kot.. seingat aku la.!ha3..ayat mcm byk sgt boyprend yg aku ade.!ha3..xde la beb..aku xde byk boyfriend pown selama ini.. Hmm..nasib mmg nasib..yew la. orang x cantik, mane nak byk boyfriend an.ha3..ala..xkisah la semo tue..umur masih muda.! jgn dipikirkan sgt..!! Dan malam td ade someone yg telah dengan panjang berjeler nye telah menasihati aku dan memberikan semangat..Thankz to that person..Dan xlupa jugak kepada my sister, my cousin, my friend yg jugak memberi semangat yg tidak putus2 kepada aku untuk kuat kan semangat..Yeahh..!!!

Okay,,sambungan dari tajuk diatas, pagi td aku tgk ulangan Halaqah kat tv9..pasal HARI KEKASIH la..!hahahaa..dan ternyata mmg sah hari tersebut tidak boleh disambut oleh umat Islam..Muktamad..!! ok..ade paham??

Saturday, February 12, 2011

SENAMAN MINDA

Ekoran daripada aku yang sedang menganggur dan tidak membuat apa-apa.. sedang-sedang elok la tue an untuk aku mengerah otak ku yang hampir tidak berfungsi ini selama 1thun lamanya. Ish..lame tue an.?!ha3..nak wat cm ner..dh nasib badan..! No rezeki..! Kena terima..ha3.. but i'm ok la..dan ekoran gak kerana kecewa dan hampa.hu9..Pagi-pagi..eh..xdela pagi sgt.hu9.. dlm pkol 8 lebih cm tue r..! aku membuat senaman otak.!! Iaitu SAHIBBA game..!! seronok gak main nie.! ha3..Nie adalah perkataaan-perkataan yang telah keluar dari otak aku..Ok kot rasenya.. Hah.. kowang baca la..:)

1. teh
2. hiba
3. web
4. haru
5. kari
6. kem
7. rindu
8. rona
9. pekan
10. nona
11. kita
12. naga
13. lesu
14. lada
15. duda
16. seram
17. satu
18. rasa
19. mega
20. tulen
21. dulu
22. jam
23. lapan
24. abi
25. imam
26. api
27. garis
28. anu
29. ucap
30. van
31. nasi
32. tikus
33. tin
34. uno
35. neyo

Asal..kowang x caya?? or ade word yg xbleh pakai? hahaha..sori la yew..dh tue je words yg aku bleh pikir 'time' tue..hu9..hah..kalo kowang nak bukti yg aku mmg wat words yg kowang dh baca kat atas tue an..tgk bawah lak..! bukti terbaik pnya aku bagi kat kowang..;)


Hah..sekarang dh caya lom? bukti KUKUH an?!ha3..nak lawan? jom la..xde hal..!ha3.. kita tgk sape yg menang nnt k,,peace no war..;)

Friday, February 11, 2011

KAN KU LEPASKAN KAU PERGI

Owh...sememangnya perasaan ini tersangatlah pilu dan sedih..tapi apakan daya..! nak wat cm ner.. maybe ini adalah suratan takdir yg diputuskan oleh Allah.. Akan kuterima juga walau sesukar mane pown ia..! Aduyai..sentimental sekejap..! hu9.. i'm so sad right now.. tapi benda dh lepas an. x guna dikenang..walau air mata darah tak kira warna sekalipun mengalir dari mata ku ini..Ianya tiada guna lagi..ceh..!! hmm..tapi serius beb..SUSAH..!!! susah nye..!!! bila dpt tahu yg si dia sudah berpunya dan akan mengikat tali ikatan yang Halal dengan pilihannya,.hatiku hancur, lebur, cair, berkecamuk..!! Sape yg nak kutip hati aku tue balik.?!.Sampai skrg, aku biarkan saja hati tue berkeliaran lari di merata tempat..Ku tiada perasaan lagi untuk pergi mencari hatiku yg telah ilang.! Mmg slhku..tapi..aku terikat dengan 2 situasi..Situasi2 itu biarlah menjadi rahsia peribadiku.. Sedangkan si dia pown tidak mengetahuinya..biarlah..AAAhh..tapi kowang ingat senang kerk??!! Kalo lah ianya semudah yg diinginkan..!!! HHMM...untuk kali terakhirnya,.aku hanya ingin memberitahu kamu bahawa aku masih sayang kat kau Bodoh.!hu9..Tapi akan ku lepaskan kau pergi kerana kita tiada jodoh..! Selamat tinggal untuk selamanya.

Monday, February 7, 2011

PEGI KERJA LA. EH XPYH LA.

Hari ini hari Isnin..bersamaan dengan 7hb Februari tahun 2011..
Ape?? 2011..?
Maksudnya dh nak hampir 1TAHUN aku berada di rumah saja tanpa melakukan ape2..! So sad aw..kowang pew tau.. Diri sendiri yg merana..!!hu9..Kawan-kawan lain semua dh kerja..tinggal aku je yg still duk terperuk di rumah saja..Bosan, sedih, malu memang selalu berada dlm diri aku nie..Mane xnye.. kawan-kawan semo dh keje..dh ade duit sndiri..bleh beli pew saja yg kowang nak..Aku nie..! terpaksa berjimat dan hanya mampu melihat barang2 yg ingin dimiliki kerana kekangan wang.! No Work No Money..!!ayoyo..! tertekan aku.!

Some from my family said : xpyh keje la.! ko g belajar je.. sementara tunggu panggilan nie, ko tolong la mak kat umah.! kecian mak sowang2 wat keje..!!

Some from my family plak said : ko xnk keje kerk..keje part time pown bleh pew..

Hmm...So pada pendapat kowang pew yg aku harus lakukan..kkadang aku rase happy duk umah..bleh wat pew saja..sambil bleh tolong mak.! aku suka..but kkadang aku pown rase mcm nak keje..tp nak keje pew? kat ner? Msti ramai yg cakap aku nie memilih an.? Mmg aku harus memilih..sbb aku terikat ngan situasi yg menyukarkan untuk aku membuat keputusan..Aku takut sekiranya aku membuat keputusan yg slh.!sehingga bleh menghancurkan dan mensia2kan hidup ku ini.Pening mmg pening..!!!

Saturday, February 5, 2011

TIADA TAJUK RASMI

Hye allz..hahahaa..Salam..,

Bosan2 nie xtau nak tulis pew..bknnye xde cite..ade tue mmg ade..tapi ntah..xtau nak tulis cm ner..ha3..saje je nak tulis ckit..bosan an..heh3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...