Monday, June 13, 2011

NO MORE AF AFTER THIS

Sayu jugak hati nie bila KONSERT AKHIR AKADEMI FANTASIA 9 telah melabuhkan tirainya semalam sekaligus merupakan akademi fantasia yang terakhir..! lepas nie tiada lagi AF dalam hidup kita.. nape aku sedih?? yew la..sudah 7 tahun tv di rumah selalu aja tgk AF..hah? kenapa tak 9 tahun sedangkan AF dah musim 9? sebabbbbb..., umah nie baru dpt astro masa AF4..he3.. em, selalu jugak la undi para pelajar yang dirasakan berbakat,,he3..lagu menuju puncak tue plak..fuhh.. mmg la dah hafal liriknya..dan kkadang bleh terikut2 plak ngan tarian mereka setiap musim..good job allz..:-)

ok..berbalik pada konsert akhir AF malam tadi,, mmg sudah ternyata kemampuan HAZAMA menyanyikan lagu di atas pentas mmg bleh memukau setiap pendengar..dah la nyanyi lagu pukau.. mmg lagi terpukau gilak la..! so, congratez to Hazama..kau dh buktikan yang ko x mengaku kalah dalam mengecapi impian menjadi juara..!! tahniah sekali lagi..Kawtiimmm..:) dan tak lupa kepada Lena, Fina dan Azri..you allz dh performs yang terbaik..belajar lagi supaya your vocal will become better..ha3..berikut adalah keputusan akhir konsert malam tadi:-


1. Hazama - 45%

2. Lena - 28%

3. Fina - 15%

4 Azri - 12%

ok..sudah la..lepas nie..xd nak ckp pasal AF lagi..pas nie ckp pasal MARI MENARI plak.ha3.. always support ASTRO..he3.

Sunday, June 12, 2011

KELMARIN

REUNION..Alhamdulillah..berkat sokongan dari ex rakan-rakan kelas..akhirnya terlaksana jugak planning yang very last minute ini.hahahhaha..mmg sebenarnya rancangan akhir itulah yang menjadi kan?? betul..! he3..berikut adalah aktiviti-aktiviti yang sempat kami buat pada hari smlm..read it plz...:)

Mula-mula kami decide nak jmpe kat SHELL a.t.5 pkol 10.. so, pagi-pagi lagi sudah kena bangon. takoot terlambat punye pasal.he3..dan alhamdulillah mmg tepat-tepat pkol 10.. aku DAN mimi sudah smpai ke destinasi yang pertama iaitu SHELL la..ha3..tunggu..tunggu..hmmm..sudah lepas pkol 10,,call kawan a.t.4..dyowg kata ngah tunggu kawan dr semenchu..so..kami gerak dulu la..he3.. jumpa kat Today's..:).

Smpai sana,,tunggu lagi..sementara tue,, jalan-jalan..round-round jap kat kawasan Today's tue.. em..lame nye dyowg nie.he3.. dah penat jalan, duduk jap kat kerusi.., dan xlame tue..dyowg dah smpai,,lepas itu, kami baru ingin berbincang ape nak buat...tak macam kelakar plak an.?ha3.. agak lama jugak nak buat keputusan nie..either wayang or bowling. but lastly,, bowling menjadi pilihan kami..jadi apa tunggu lagi..jgn buang masa..teruskan perjalanan ke Diamond..:)

Sampai disana,,kami maen.maen..lelaki vs wanita..cehh.! keputusan pada awalnya agak tidak berpihak kepada female group..tp kami tidak menyerah kalah..apa orang kata,,jgn berputus asa kan?? he3.. selagi ade peluang..akan kami lakukan dengan sgt-sgt terbaik..taaaaapi,,mmg la.. kalau nak kalah tue,,kalah jugak..taaaapi,,xpela..yang penting kita have fun kan kan kan? ha3..


after that,,teruskan misi SAMBUT BIRTHDAY ROSE..lokasi di McD Tiram.. best..!! disamping dpt rehatkan badan yang dah penat main bowling tadi an..dpt jugak beramah mesra kembali dengan rakan-rakan..:)


NICE MOMENT.!:)

Lepas sudah kenyang makan-makan disana,,kami meneruskan misi masing-masing.. aku DAN mimi BERSAMA anak saudara nya kembali ke Today's untuk menonton wayang.. KL GENGSTERS tue,,he3..ceritanya sgt menyeronokkan,,pegi la tengok yew kawan-kawan..sure tak menyesal punye..:)

itu sahaja..,

Wednesday, June 8, 2011

HARI BIASA SAJA

takde apa nak story hari ini..

hari ini penat sikit..

sbb..

tolong mak sapu sampah kat belakang rumah..

walaupun sikit..

tapi penatnya macam hape..

ingatkan tak nak la minum air sejuk..

tapi sori la..

mmg tak boleh..

mcm mana la nak sihat kalau mcm nie..

hmmm..

sabar jela..

alamat nya mmg tido awal lagi la jawabnya malam nie..

jgn tersadar pkol 2 pagi la sudah la..

amin~...

heheheh

peace.:p

Tuesday, June 7, 2011

BUAT APA HARI INI?

Hah..disempenakan dengan hari ini adalah hari Selasa..eh..btol an? em..yew la..hari ini hari Selasa.. walaupun hari ini xde kena mengena ape pown sekali ngan kehidupan aku,,,inilah masa yang sesuai untuk mengemas rumah yang agak kurang selesa sekali..kenapa hari yang sesuai? ade hari-hari tertentu kerk nak kemas nie? hmm...xde la. dah ade peluang ini..dah ade mase ini..dah ade mood ini..hahahaha.. ape lagi.. teruskan lah misi kali ini.. iaitu..... KEMAS..eh3x..bukan tadika KEMAS ok...kemas..! maksudnya adalah mengemas rumah..kan aku mention kat atas td..ish..nie msti tak baca btol2x nie. he3..

okay..biasanya orang kemas rumah mesti pagi an..yew la..semangat nak kemas..tengahari nnt dh siap..senang..petang boleh tidur..so..malam td niat la nak bangon awal..em..dalam pkol 7-8 a.m. tapi..harammmm..! x sador den!ha3..sedar2x je pagi td..tgk jam kat dinding..hah...?!! dah nak pkol 10?! biar btol! hah..btol la tue..xkan aku nak bohong plak..hehheehhe..dengan sengih2x nye bangon.. terus g makan dulu..nak kemas??! hmm..nanti - nanti la..tunggu mood datang.. so, tanpa segan silu nya, aku pown mula on laptop dan tak lupa on internet jugak.! hahahaha..aktiviti biasa..sementara menunggu mood tiba. he3. tunggu punya tunggu, mane la mood aku nie tak sampai-sampai lagi..ha3..

Malas punye pasal..aku pown gerak pegi dapur..tengok2x kalo2x mood rajin ttibe datang. hah.. alhamdulillah..akhirnya dtg gak mood aku tue..!! tapi aku x terus kemas..aku tolong mak aku masak dulu..he3.bukan tolong pew pown..tolong tumbuk bawang ngan ikan bilis je..rencah untuk sayur..lepas tue..pew ag..Blaaa la..ha3..eh..tapi kira ok pew an..TOLONG jugak an..he3.

selesai sahaja tolong mak kat dapur..aku x meneruskan kerajinan aku tue untuk kemas..ha3 (again?!) mood rajin tadi sudah hilang.he3..bila la nak siap kemas nie fana??hu9..sedihhh.! yew la..mau x ilang mood..satu badan panas sbb buat kerja kat dapur tadi,,jadi..nak xnak..kena la sejukkan badan dulu sblm mood rajin tue datang balik..hehehehehek.. nak tau pew yg aku buat?? agak2 pew?? cer teka cer teka..ha3..ala..ape yg aku buat sama ngan pew yang aku buat sblm aku tolong mak kat dapur td..ONLINE..! disamping duduk mengadap kipas..huissshh.. sedapnya.! lega chek..!!ka3..

around dlm pkol 2..bawu la mood rajin tue dtg..alhamdulillah..!he3..dan tanpa membuang masa lagi, aku pown melaksanakan misi yang aku pikirkan mlm tadi..ha3.teruk an..dah petang bawu nak mula kemas..kesudahannya,,sikit jela yang aku dpt kemas..! yang lain-lain tue, lain kali jew la ok..sori EMAK..he3..hah..kowang nak tau pew yang aku sempat kemas tadi..he3..


sebenarnya nie tempat letak komputer..tapi disebabkan komputernya macam dah xbtol je.kena la simpan sementara tunggu komputer tue betol balik.. so, daripada menyemakkan mata, lebih baik simpan je..bleh gak guna untuk letak pew2 je.. dan skrang aku dah ade tempat baru untuk on9 guna laptop.. siap ade kipas ngan sound lagi..senang cite..he3..



Hah..nape..? sikit je ek aku kemas?? ala..mmg btol pown..nak kemas byk2x..penat plak.. jadi.. ini je la yang aku mampu kemas hari ini.ha3..x kisah la kowang nak gelak kerk,,nak ketawa kerk,, nak mencebik kerk..ADA AKU KISAH.?!ha3.. apa yang pentingg...ade jugak aku kemas an. he3. sekurang-kurangnya.:)

that's all for today..thanks coz reading this post. wish u all good luck and have a nice day,.:)

Sunday, June 5, 2011

TENTANG AF9

omg../subhanallah. Ya Allah..,, mengucap banyak2 wahai farhana..!! kenapa aku emosional plak nie?? bknnye dia ade kena-mengena ngan aku pown..ha3..hah..kowang msti dah mula pening an.. tajuk pasal akademi fantasia 9..tapi bleh plak aku tulis ayat2 kat atas tue an. mcm la dia tue boyfriend aku. hmm..dalam mimpi la ko fana..ha3 tapi...ADA AKU KISAH?? hhahaha.. mane tau angan-angan jadi kenyataan..ha3..(mula merepek kembali)

sesungguhnya mmg emosi aku agak terganggu tatkala mendengar keputusan penyingkiran konsert af9 malam tadi..mmg rasa terkilan sgt ngan pew yg berlaku.. air mata gua jatuh tue beb!! aishh..!!! dah lame rasanya x nangis pasal pelajar af tersingkir nie..xtau la nape..maybe sbb dia x sepatutnya terkeluar kot..!! (for me laa an)..tapi tue la..pandangan owg..masing2 lain!! hhmmm...fikiran manusia..sape bleh halang an.?! eh.........! aku xbgtau ag ek sape yg terkeluar.. ehe..tapi kowang msti dh tau kot..he's d one real student(pelajar asal) yg sgt2 berbakat..!!!! tapi kecundang di saat ingin melangkah ke final.!!!omg..!! ERULL..!!!!!!!!!!!!! kenapa la ko keluar hah?? sgt kecewa..sedih..!:(

hmm..tapi xpela erul...ko teruskan usaha dan buktikan pada semua owg yg kutuk2 ko sbb k-pop tue..!! ape diowg ingat k-pop tue xbest kerk..cuba la dengar..rasanya lagu k-pop ag best kot.. hmm.. ko tunjukkan kat owg yg suara ko bleh jual pnye..! jadi seperti DAFI & AIZAT.. walaupun mereka tak masuk final, mereka tetap berjaya di luar..malah lebih berjaya dari finalist2 af dan juara2 af..!!! keep it up..i know u can do it..!!!

ITU SAHAJA HENDAK CAKAP. ~teet~

ini video ucapan erul lepas beliau tersingkir..khas untuk penyokong2 erul...watch it nicely:)

video

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...