Friday, July 29, 2011

BARANG YANG LEPAS JANGAN DIKENANG

Assalamualaikum kepada kalian,

terima kasih kerana sudi membaca blog saya yang tak berapa famous ini,,harap anda famous-famous-kan la blog saya ini ok..followers saya tak berganjak-ganjak pown dari dulu..:-(..!! hu9..

BARANG YANG LEPAS JANGAN DIKENANG

Sebelum saya menerangkan apa yang hendak diterangkan nanti, saya ingin mengucapkan tahniah kepada Persatuan Bola Sepak Malaysia kerana telah mencapai sesuatu yang patut dibanggakan.! Well Done,,:

peribahasa dulu-dulu yang selalu digunakan dari dulu hingga sekarang..kalau nak tgk dari segi logik..emmmm,,ada logik juga..he3. Barang yang lepas jangan dikenang bermaksud kita tidak perlu mengenang kembali apa yang telah berlaku..sesungguhnya menyesal tidak berguna kerana Nasi Sudah Menjadi Bubur..!woah..semakin banyak pula peribasa yang keluar..he3.

Sebenarnya apa yang saya ingin katakan adalah mengenai perlawanan bola sepak yang telah berlangsung malam tadi,,hampa memang la hampa sebab kita telah menaruh harapan yang tinggi kepada Team Malaya untuk menghapuskan Team Singapura..Tapi,,apakan daya, kita tetap tewas..! Tapi saya tetap berbangga kepada Team Malaya sebab telah bermain dengan baik sekali..Benteng kepada pihak lawan sangat keras dan kukuh sekali..Syabas.!

Kalau dilihat dari segi persembahan yang dilakukan.., semasa di Singapura, pertahanan Malaysia agak goyang sedikit berbanding dengan serangan Malaysia..!! tapi terbalik pula semasa di Malaysia malam tadi,, Team Malaysia kuat pada pertahanan tapi lemah pada serangan.. Apa sudah jadi,?? em..nak dikenang memang sakit sekali..jadi..lupakan.!! teruskan perjuangan untuk perlawanan lain pula.:)

Hah..jangan lupa baca yang ini..:; Terima kasih kepada goal keeper Khairul Fahmi Che Mat kerana telah berjaya membanteras bola dari masuk kedalam jaringan gol.! macam nie la yang kita mahukan semasa di Singapura tempoh hari,!! so, learn dari sekarang.!!

GO GO GO MALAYSIA

Wednesday, July 27, 2011

Dilanda Boboi Boy ; best sangat kerk?/!

Assalamualaikum kawan-kawan,,

Apa kabar?? semoga sihat sambil membaca entry ini ok,,:P..sayang kowang!hu9

Hari nie nak senyum sahaja sebab mood diri saya adalah katun,,jadi, kena sentiasa senyum untuk layann cite itu,he3 jadi kanak-kanak sekejap..!!(bleh je..)

Tahukah kowang yg cite boboi boy ini rasanya sudah popular dikalangan golongan kanak-kanak,. ianya adalah cerita melayu ke-2 yg meletup selepas cerita UPIN & IPIN..so proud sbb orang melayu sekarang nie sudah pndai menghasilkan sesuatu cerita yg menarik,,yewla, selalunya dulu-dulu la cerita-cerita katun melayu la an,,dari segi pergerakan tue agak slow sedikit,, mcm kaku la senang cerita..maybe xde jmpe lagi software yg bagus,,but now dah ade,,buktinya cerita UPIN IPIN dan BOBOIBOY..x caya,??try watch it,,;P


kowang nak tau an cm ner saya bleh terjebak suka dengan cite BoboiBoy nie??ha3..sebenarnya saya xdela tau sgt pasal cite tue..penah dengar lagu je..xterlalu fokus untuk menonton..tapiii.. tue dulu..skrang nie rasanya ada hati sikit la untuk menonton..ceritanya agak menarik..watak yang best..effect yang cantik..seronok nak menonton..! Semuanya sebab anak saudara saya yang bernama Iman,,dia yang mempengaruhi saya supaya suka ngan cerita ini..haa3..sudahnya, saya kena beli cd BoboiBoy kat Pasar Malam tadi,,..em,bleh la dripada cerita lain.!: Best!!!

So, untuk mengetahui dengan lebih lanjut pasal cite tue,,saya search saja di google..click sahaja, sudah tersenarai panjang tentang BoboiBoy..he3 Meh sini saya bgtau sedikit ok?,, "BOBOIBOY ADALAH SEBUAH CERITA SUPERHERO KANAK-KANAK MALAYSIA. CERITA TERSEBUT ADALAH TERBITAN ANIMONSTA STUDIOS SDN.BHD. YANG PERNAH MENCIPTA CERITA UPIN & IPIN.."

Watak-watak dalam BoboiBoy adalah :

Boboiboy

Gopal

Ying

Yaya

hah..cm ner?? sudah mula minat?? meh sini saya bagi link untuk facebook boboiboy..:
- http://www.facebook.com/boboiboy -


Monday, July 25, 2011

BOLA=KARNIVAL=KEMBAR KERK??

Assalamualaikum kepada kalian,,

Hope sangat-sangat korang sihat sentosa dan gembira sentiasa.!

nak tanye?? apa aktiviti korang weekend smlm?? adakah aktiviti anda tue happening, or pening?? heheheehe.. jgn mara yew kkawan..! i'm just nak tanya sahaja..tidak salah kan?? Hah..apa??Kowang tanye balik kat saya apa yang saya buat?? mmg berani la kowang nie,,! anda tak takut sama saya ka?? hahahahah..em.ok..takpe..saya akan cerita! memandangkan kowang nak tau sgt kan??hhehehee..

Agak terisi jugak la hidup ini pada hari Sabtu & Ahad lepas! Great! xdela duduk di rumah sahaja. Bored! hehehehe..Happy sebab dpt kumpul ramai-ramai sekeluarga walaupun tak ramai sgt.hehehe.. sambil menonton Bola Sepak perlawanan antara Malaysia dan Singapura.! nak komen lebih-lebih pasal bola pown..xguna..jadi sgt-sgt berharap sekarang nie Team Malaysia dpt tukar strategi yg gempak untuk kalahkan Singapura..! x lupa gak kepada GOAL KEEPER Malaysia..Sharbinee. plzz alert sikit...,i know that you can do it..!hehehe.. GO GO MALAYSIA!:p

ok..berhenti untuk bercakap tentang cerita aktiviti hari Sabtu.. sekarang go for it untuk hari Ahad plak! kowang tahu tak yang KOTA TINGGI ade buat Karnival Jom Masuk UMNO.?? cek xtau pown..dia buat kat pasaraya Econsave kat Taman Daiman Kota Tinggi.. rupa-rupanya dah hampir seminggu dah karnival tue berlangsung..dah nak tutup dah pown.hu9. kesian an..kekekeke..tapi dpt jugak tgk smlm untuk acara penutup...jadi, semangat untuk masuk UMNO tue mmg dah tahap maximum dah.! tapi malangnye,,"MAAF CIK, ANDA BELUM CUKUP UMUR UNTUK MENDAFTAR.!" malu sejenak!hahaahaa..tapi tak lama pown..buat tak tahu sudah..hahaha..em, apa yang paling best adalah saya dan akak dpt masuk tv,,btol!! tak tipu..! ini benar-benar punye..tak main-main k,, ada masuk kat berita tv3 dan tv9..saje je tercengok diri tegak depan kamera..walaupun jauh,,tapi tetap nmpk..hheheehe...x kisah pown!:P yang penting,, ko ada?? tak de an..!he3

Disamping itu,(woah.mcm nak buat karangan BM plak!) we go to KFC..yeah.!! makan time.! tapi bungkus jela.nak makan kat rumah!hahahaha..saya dan akak go laa to KFC untuk beli that food an, sedang asyik menunggu makanan sampai di kaunter,,kami ternampak yg ada beberapa mata pekerja dan pelanggan yang melihat-lihat kami! apesal an?! dlm fikiran dh mcm tau,, mesti dyowg ingat kami kembar.! it's not ok.! she is my sister.. 1 years old more than me.! hahahaha.. muka hampir same taaaapppiiiiiii muka saya agak besar sedikit? sikit kerk??!! eemm..sukahati la nak ckp pew..!

Tue saja nak cakap..!:P peace,,:

Saturday, July 23, 2011

SEMUANYA TENTANG BOLA

Assalamualaikum kepada kalian,

diharap agar sentiasa sehat sentosa hendaknya..! (semestinya!.)

Baca-baca je dah nmpak logo bola sepak malaysia an..hehehehe...semangat tengah membara nie..!!hehehehe

sebelum menyambut bulan Ramadhan yang mulia ini, negara kita sgt bertuah rasanya terutama kepada Team bola sepak Harimau Malaya..kerana negara kita telah didatangi oleh Kelab - kelab bola sepak negara yang sgt terkenal.!. boleh dikatakan seluruh dunia la orang kenal diaowg.. tidak kira bangsa, kaum dan agama...hampir keseluruhan rakyat di dunia ini meminati kelab bola sepak.. jangan ingat wanita tidak gemari bola sepak wokey.!! itu sgt salah..!ha3

Arsenal


Liverpool


Chelsea

Mereka-mereka ini adalah antara KELAB BOLA SEPAK yang sgt famous pada abad nie.. kerana kelincahan dan kepantasan sepanjang perlawanan berlangsung membuahkan hasil yg sgt lumayan..sesungguhnya team malaysia sgt beruntung kerana diberi peluang untuk sama-sama bermain dlm perlawanan menentang mereka.

Walaupun tidak memenangi sebarang perlawanan tersebut, kita seharusnya berbangga dengan pencapaian yang diberikan daripada setiap pemain..!! mmg sudah bersemangat btol mereka kan.. jadi kita sebagai rakyat malaysia haruslah menyokong mereka untuk lebih berjaya lagi.!!

Sebenarnya, saya sgt jeles sbb tak dpt tgk dyowg main depan-depan.! jeles ngan orang lain yg dpt tgk.!!hu9.. sebel bangat.!!
A--------------------------------------Z


Dah abis TOUR FOOTBALL CLUB.., kita sambung balik pasal PIALA DUNIA.! serammm..! he3

malam nie pertempuran antara


vs

Perlawanan yang sgt penting untuk melayakkan diri ke perlawanan PIALA DUNIA..mane la tau,, kot-kot rezeki Malaysia..!! jadi..same-same kita menonton malam nie pada pkol 7 ok..!! mari gegarkan rumah anda dengan BOOOLLLLLAAAAAAA..!!!

Friday, July 22, 2011

RAMAI ARTIS MALAYSIA SUDAH BERTUDUNG

Assalamualaikum kepada kalian,,

Hari ini saya ingin bercakap sedikit mengenai artis Malaysia..heheheehe..

Sangat gembira hati ini bila mendapat tahu bahawa ramai artis wanita di Malaysia sekarang ini telah ber-TUDUNG..!! sudah semestinya bila seseorang itu mengenakan tudung..riak muka akan menjadi lebih manis sangat..kan kan kan?? hehehe..

Antara artis yang telah lama bertudung adalah :
1. Wardina
2. Sheila Rusly
3. Azizah Arifin
4. Ezzah Aziz Fawzi
5. Azura Abd Karim dan ramai lagi..

Baru-baru ini kita mendapat khabar bahawa IRMA HASMIE.. (sila lihat dibawah)

...telah memakai tudung setelah mengerjakan Umrah..alhamdulillah..terbuka jugak pintu hati beliau untuk berhijrah kepada yang lebih baik..

Farah AF2 jugak telah memakai tudung kan?? ayu sahaja beliau lebih-lebih lagi setelah bergelar isteri nie..hu9. selamat pengantin baru Farah..:)

hhhmmm..siapa lagi?? hah..pagi tadi baru sahaja saya ada membaca artikel di internet mengatakan RAJA FARAH sudah memakai tudung.. setelah berkahwin.. semuanya boleh berubah..hehehehe..sememangnya itulah yang dinantikan oleh sang suami terhadap perubahan isteri yang disayangi..:)

Apabila kita mengkaji cerita-cerita di stesyen tv sekarang ini rata-ratanya ramai pelakon yang memakai tudung..cerita-cerita keagamaan seperti itu sememangnya sgt bgus untuk memberi kesedaran kepada kita semua tidak kira artis atau masyarakat awam mengenai tatacara dan adab dan aurat orang Islam..!! Sepatutnya kita perlu menyokong kepada mereka-mereka yang memperjuangkan agama kita iaitu Islam..

Seperti cerita NUR KASIH..secara hakikatnya cerita tersebut telah memberikan impak yang sangat besar kepada orang Islam..! dan sejak dari itu sudah banyak cerita berkenaan dengan Islam ditayangkan di tv-tv tempatan seperti HANI, STANZA CINTA, & TAHAJJUD CINTA.. kalaulah pelakon-pelakon cerita tersebut mmg memakai tudung kan lagi best.!hehehe..harap-harap mereka jugak akan terbuka pintu hatinya untuk berubah ke arah kebaikan..

Lagi puwn sekarang ini banyak fesyen tudung yang menarik untuk dipakai..tidak sekali terikat dengan fesyen lama.. hah..silalah lihat dibawah..mane tau kot-kot pembaca berkenan..hehe :





Ada Ariani,,gaya yuna..apa lagi?? selendang..ada yang panjang..ada yang pendek..hehehee.. x kisahlah la kan..asalkan ianya menutup aurat.! hah..siapa kata bertudung nie x bleh bergaya.?! tell me now.!hahahaa

Tapi an..sedang asyik saya melihat gambar-gambar artis bertudung di google pictures.. ada plak terlihat 1 gambar nie..agak musykil dan pelik sejenak.! ini tudung kerk apa??? cer tengok.. cer tengok..


Pelik kan?? ini tudung atau tidak..?? hmmm...

Berfikir la kowang tentang tudung ini..hheehhee..

ASSALAMUALAIKUM
:-)


artikel ini hanyalah untuk tatapan sahaja..jangan amik hati yew semua orang..:)


Thursday, July 21, 2011

MAJLIS HARI POTENSI PARLIMEN PENGERANG KEMAS 2011

Assalamualaikum kepada kome-kome yang sudi membaca blog saya yang kurang sedap ini,,.

TERIMA KASIH diucapkan,,

Almaklumlah..kurang idea-idea yang bernas menyukarkan saya untuk menulis sesuatu perkara dengan baik.. berbanyak terima kasih saya ucapkan kepada kowang semua.. still support me whenever i need.. hehehe.. saya tetap manusia biasa yang mempunyai banyak kekurangan walaupun saya dilahirkan secara SONGSANG..!!hu9..

em..sudah.!! bukan tentang kelahiran yang saya ingin kongsikan kepada kalian semua,,tetapi.. hah.. anda sudah baca an tajuk diatas yang mcm nampak gempak tue?? ops~..sori ok..bukan macam gempak saja..tappiiii,,,memang gempak..rugi pada kome-kome yang tidak hadirkan diri di sana tadi.. cukup menarik dan menghiburkan..hehehe..

Terdapat banyak jugak la pertandingan yang diadakan..saya pown kurang pasti sbb pertandingan2x yang diadakan itu dilakukan di lain-lain tempat bergantung pada jenis permainan. ada..FUTSAL, BOLA JARING, GALAH PANJANG, & GERAK RAMA.. jangan main2 wokey sbb semua permainan itu telah disertai oleh pelajar2 Tabika KEMAS yang rata-ratanya baru berumur 4 -5 tahun..dasyat tak dasyat..kagum sejenak..!!!ha3

kalau kowang tgk an..antara pertandingan2x yang tertera tue, rasanya pertandingan pew yang lain sikit dari lain2x??hahah..hah..cepat2x..i'm waiting for your anwers ini..!he3.

tik..tok..tik..tok..

sudah tentu la GERAK RAMA an..bunyinye pown dah lain sbb pertandingan selain darinya macam sukan an..tapi lain pada GERAK RAMA sbb ianya lebih kepada persembahan.. sgt syokk melihat aksi lakonan budak-budak kecik ini.! comel sgt.!!he3..

Anda mesti tertanya-tanya an..kenapa saya boleh berada disana..adakah saya sedang bekerja? oh..tidak.untuk pengetahuan kome-kome ini..saya tidak bekerja sejak dari habis belajar pada tahun lepas okay.! percaya la..ha3.! sebenarnya,,anak kakak saya a.k.a. anak saudara saya laa.. mengambil bahagian dalam GERAK RAMA tue..x percaya?? nak bukti?? em..nah saya bagi sikit..tgk la..!:)

PESERTA DARI TABIKA KEMAS FELDA AIR TAWAR 5

See yang kat tengah-tengah tue.. pakai baju hitam..jadi NYAMUK..!hehehe..comel an..tapi muka dia masam saja..nervous la katakan..hu9

tapi nervous-nervous pown..kumpulan mereka menang.!!

so proud of u allzz..terutama kepada cikgu2 dan tenaga pengajar yang x putus-putus untuk mengajar mereka menari dan berlakon. tak sia-sia kowang berlatih pagi dan petang..BERBALOI..!!hehehe..lepas ini wakil daerah pulak.! buat yang terbaik..!!heheheehe

(so sori jika ayat saya agak baku sedikit)..

Thursday, July 7, 2011

CERITA DI ASTRO TTIBE TERGANGGU

rasa cemas bila sedang asyik menonton LAGENDA BUDAK SETAN di Astro Citra, ttibe jem.! x bergerak..ingatkan salah cerita tue tersangkut.! rupa-rupanya ada problem dengan Astro.. tak buat apa-apa pown.just wait n see..fuhh..nasib baik x lama..he3

berikut adalah flow yang terjadi baru-baru tadi..:-)
exclusive untuk anda.hahahaa

mana x kaget bila ttibe dia tulis nombor 1..hahaha
.
.
v
selang dalam beberapa minit, alhamdulillah bergerak seperti biasa..!!

.
.
v

.
.
v

.
.
v


......SELAMAT.......

SHOWDOWN 2011

Abis satu pertandingan ke satu pertandingan..!! tak kira dari stesyen tv mane..masing2 mengambil peluang untuk mewujudkan pertandingan2x yang mmg menarik..termasuklah 1 rancangan realiti tarian = showdown 2011,,sudah 2 musim nmpaknya rancangan tersebut diadakan.. dan rata-ratanya kedua-dua musim ini memang tidak mengecewakan..walaupun aku tidak berkesempatan untuk menontonnya pada musim-1...ttp tidak mengapa..hahahaha.. kerana aku dapat menonton untuk musim ke-2..!! apabila dilihat pesaing2x showdown2011 ini..mmg kita dpt membuat kesimpulan yang rakyat Malaysia mmg mempunyai bakat menari yang sgt baik.!! so, kita sebagai rakyat Malaysia haruslah menyokong dan tidak mencaci mereka kerana bakat itu jika digunakan dengan sebaik-baiknya akan membuahkan hasil..!!disamping dapat menaikkan taraf kehidupan mereka dan jugak dapat menaikkan taraf industri seni tanah air..!! hahahhahaaha..(ada macam menteri tak??)ha3

showdown 2011 telah melabuhkan tirainya malam tadi which is pemenangnya ialah ELECOLDXHOT..!!! good team..good result..!!sbb that team telah membuka ramai mata rakyat Malaysia khususnya bahawa tarian tidak terikat kepada 1 cara sahaja..malah terdapat banyak cara tarian yang boleh dilakukan..sgt brilliant.!! i'm so proud of you guys..!! Ada gak aku undi dlm 4-5..!! hahahaha..nak cakap jugak..! so, congratez..you deserve it.!!hahahahahaaa

Tuesday, July 5, 2011

isu kahwin cepat

hah..mcm x sangka saja ble dpt tahu yang rupa-rupanya ramai kawan2x sebaya aku dah melangkah ke alam perkahwinan..!! Gaya seorang pengantin di hari bahagia seperti dibawah ini :-
.
.
.
V
dan ramai lagi rupanya yang hendak melangkah ke alam perkahwinan...!! wow.. tahniah u allz.., jodoh kowang dah sampai..JODOH AKU BILA LA AGAKNYA ek.?? ha3.. rasanya dah nak smpai,,tp ditarik balik.!ha3..maybe i'm not ready yet untuk tukar my status.hahaha.. berbual je lebih.!! x serius langsung..sedarkah aku yang kini aku dh berumur 21tahun kot.?! dah patut serius pikir panjang pasal bende2 nie..!!hopefully..but now,,aku kena fokus fokus fokus belajr dahulu..tapi ble aku dpt sambung bljr?? hmm..hampir 1tahun lamanya aku menunggu peluang sambung belajar..ntah ble la nak dapat..!! terasa hampa dan sedih bila memikirkan apa yang aku patut lakukan untuk menaikkan taraf kehidupan aku sekarang..!!eh eh..tukar topik plak kita ek,, kite kan sedang berbincang pasal perkahwinan..!!hahhhahaha..tapi itulah..JODOH PERTEMUAN semua ditangan Allah s.w.t. kita hanya mampu berdoa untuk dipertemukan jodoh yang baik dan yang diidam2xkan..!!boleh dapat sekiranya kita tidak pernah berputus asa untuk mencari sambil sentiasa berdoanya KEPADAnya..!!! Aminn~... btw,,setakat ini belum ada ssiapa lagi ex-student dri kelas 5st 2007 iaitu from my class yang sudah mengikatkan tali ikatan with their own patner..Siapakah agaknya diantara kami ini yang akan berkahwin dulu ek..adakah ROSE??, JANNAH,??,atau dripada kaum lelaki??ha3..can't wait to see it..!! tapi apa yang pasti, ianya pasti menyeronokkan..!!! hahahahahaa

so..kepada sesiapa yang mengenali diri ini,,jgn lupa menjemput saya untuk menghadiri hari bahagia anda itu..!! kalau jemput tue,kenalah bagi dengan Kad okay...itu pown kalau anda nak dapat hadiah dari saya..hu9..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...