Friday, July 22, 2011

RAMAI ARTIS MALAYSIA SUDAH BERTUDUNG

Assalamualaikum kepada kalian,,

Hari ini saya ingin bercakap sedikit mengenai artis Malaysia..heheheehe..

Sangat gembira hati ini bila mendapat tahu bahawa ramai artis wanita di Malaysia sekarang ini telah ber-TUDUNG..!! sudah semestinya bila seseorang itu mengenakan tudung..riak muka akan menjadi lebih manis sangat..kan kan kan?? hehehe..

Antara artis yang telah lama bertudung adalah :
1. Wardina
2. Sheila Rusly
3. Azizah Arifin
4. Ezzah Aziz Fawzi
5. Azura Abd Karim dan ramai lagi..

Baru-baru ini kita mendapat khabar bahawa IRMA HASMIE.. (sila lihat dibawah)

...telah memakai tudung setelah mengerjakan Umrah..alhamdulillah..terbuka jugak pintu hati beliau untuk berhijrah kepada yang lebih baik..

Farah AF2 jugak telah memakai tudung kan?? ayu sahaja beliau lebih-lebih lagi setelah bergelar isteri nie..hu9. selamat pengantin baru Farah..:)

hhhmmm..siapa lagi?? hah..pagi tadi baru sahaja saya ada membaca artikel di internet mengatakan RAJA FARAH sudah memakai tudung.. setelah berkahwin.. semuanya boleh berubah..hehehehe..sememangnya itulah yang dinantikan oleh sang suami terhadap perubahan isteri yang disayangi..:)

Apabila kita mengkaji cerita-cerita di stesyen tv sekarang ini rata-ratanya ramai pelakon yang memakai tudung..cerita-cerita keagamaan seperti itu sememangnya sgt bgus untuk memberi kesedaran kepada kita semua tidak kira artis atau masyarakat awam mengenai tatacara dan adab dan aurat orang Islam..!! Sepatutnya kita perlu menyokong kepada mereka-mereka yang memperjuangkan agama kita iaitu Islam..

Seperti cerita NUR KASIH..secara hakikatnya cerita tersebut telah memberikan impak yang sangat besar kepada orang Islam..! dan sejak dari itu sudah banyak cerita berkenaan dengan Islam ditayangkan di tv-tv tempatan seperti HANI, STANZA CINTA, & TAHAJJUD CINTA.. kalaulah pelakon-pelakon cerita tersebut mmg memakai tudung kan lagi best.!hehehe..harap-harap mereka jugak akan terbuka pintu hatinya untuk berubah ke arah kebaikan..

Lagi puwn sekarang ini banyak fesyen tudung yang menarik untuk dipakai..tidak sekali terikat dengan fesyen lama.. hah..silalah lihat dibawah..mane tau kot-kot pembaca berkenan..hehe :

Ada Ariani,,gaya yuna..apa lagi?? selendang..ada yang panjang..ada yang pendek..hehehee.. x kisahlah la kan..asalkan ianya menutup aurat.! hah..siapa kata bertudung nie x bleh bergaya.?! tell me now.!hahahaa

Tapi an..sedang asyik saya melihat gambar-gambar artis bertudung di google pictures.. ada plak terlihat 1 gambar nie..agak musykil dan pelik sejenak.! ini tudung kerk apa??? cer tengok.. cer tengok..


Pelik kan?? ini tudung atau tidak..?? hmmm...

Berfikir la kowang tentang tudung ini..hheehhee..

ASSALAMUALAIKUM
:-)


artikel ini hanyalah untuk tatapan sahaja..jangan amik hati yew semua orang..:)


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...