Sunday, August 7, 2011

Nak buka Puasa apa lagi ek??

Assalamualaikum,

Hye kawan-kawan,,apa kabar?? alhamdulillah,,hari nie merupakan hari ke-7 kite berpuasa,,dan alhamdulillah again sebab saya masih lagi dpt berpuasa..~..

Emm.. Baru hari ke-7 dah pening nak makan apa untuk buka nanti.!..tak tau menu apa lagi nak makan..?? ha3..baru 7hari..blom hari last lagi..hehhehehehe..

1st day = mee hun sup
2nd day = mee hun goreng
3rd day = nasi putih
4th day = nasi putih
5th day = nasi putih
6th day = roti jala

Hah..see,,xdela gempak sgt..sebab kebanyakannya nasi je kan.?? jimat..agpown umah saya takde ramai sgt orang.! so, masak jela yang minimum tapi mengenyangkan,; hu9.. so..kowang ada ape2 cadangan tak untuk menu berbuka puasa??

Sebenarnya, banyak lagi menu yg blom buat,,mcm mee goreng, mee kari, mee hailam, mee bandung, nasi ayam,,..!!hahahahaha..hah..banyak kan?? cuma malas je nak buat,,! Tunggu adik-beradik balik, barulah buat menu yang sedap-sedap.!he3.

ok la..nak get ready untuk siapakan juadah berbuka puasa untuk hari nie.,kalau nak tau saya buka apa hari nie,,jom la datang rumah..hehehee..

HAH.., Sebelum makan tue,,jgn lupa baca doa berbuka dahulu ok.,:).

macam upin & ipin nie,. pandai dyowg.hehehee..



Selamat berbuka..,:)

2 comments:

Atiqah Wadiah said...

nk p serang umah dia lah..nk b'buka kat umah dia..boleh?hehe =p

FANA ZABIL said...

hah..dtg la..hehehehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...