Monday, August 22, 2011

TINGGAL 8HARI SAHAJA LAGI

Hye..

Assalamualaikum,,

So so so so sorry so muchhh to readers sebab dah lama tak update cite-cite baru yang hot dalam kehidupan saya di dunia ini sejak akhir-akhir ini..hu9..

Memang tak dinafikan 'MAKIN NAK RAYA, MAKIN SIBUK'.. 'MAKIN BESAR, MAKIN BANYAK YANG PERLU BUAT'.!! Rumah besar, kerja lagi banyak..mau pengsan wo!!ha3x. ayoyo~ ..yewla..takkan la nak tengok je mak buat keje sowang-sowang.. dah la pompuan..jawabnya memang kena buat la keje-keje umah!huhuhu..takpe..suka sangat//. tutt~~~..

Pejam celik, pejam pejam pejam dan pejam lagi, pastu celik sampai tengah malam!lepas tue tak larat nak bangun sahur..!ha3x. padan muka.kakakakkaa.. eh..diam-diam lagi seminggu je an kita berpuasa. sedih?? atau gembira?? happy?? eemmm...Kalau orang Islam yang tinggal kat Makkah, Madinah, Mesir dan negara-negara Islam yang lain kebanyakkannya akan sedih nak meninggalkan bulan puasa a.k.a bulan Ramadhan yang mulia ini.Sebab bulan Ramadhan adalah bulan yang penuh dengan ketenangan.., Pahala berlipat kali ganda,, & hantu-hantu pun tak dapat nak ganggu manusia..hahaha3x.., Padan muka!!

Tapi sebaliknya dengan orang-orang seperti kita ini lebih suka menyambut Bulan Syawal sebab tak payah nak puasa,, tak penat..!! dan yang paling best sebab dapat duit raya..,,Kalau bulan puasa je mesti nak merungut,,! Cepat naik angin,, suka mara-mara sebab lapar, penat! malas nak layan orang lain! Asyik tidur je memanjang sampai tak sedar rumah dah penuh dengan daun-daun berguguran serta longgokan sampah bertaburan dengan banyaknya..! amboi-----`.

Jadi,,fikir-fikirkanlah.. dalam masa tinggal tak lebih dari 8hari saja lagi sebelum menyambut bulan Syawal yang dinanti-nantikan...,marilah kita melakukan sebanyak mana amalan-amalan baik yang kita mampu untuk bekalan di Akhirat nanti..,

Akhir kata,

semoga Bulan Ramadhan ini kita diberikan keberkatan,
dan semoga Bulan Syawal ini kita diberikan kegembiraan.

Amin~~

4 comments:

nurkaloi said...

sekejap jer rase kan
rase tak puas plak nk pose
tp mkin lame pose mkin besar perot aku hahaha adess

FANA ZABIL said...

larr..ko kena kawal makan..
aku dpt turun sikit.heheheehee

raqeemaghazali said...

gembira ngan happy xsame eh?.. hehe..gembira pasti sebab raye setaon skali kn.. baju baru.kasut baru..all in.. hehe.. sedih sebab pas ni konfom duit bnyk abes.yelh sbb pg kene brkfast.lunch.tea time. hahha!.. dan yg xbest skali.. every time nak makn kene pk nak makan ap.. boringgnyeee... hari hari mcm mkn bende yg same je.. =).haha

FANA ZABIL said...

hahahaahahaa..banyak cakap btol ko!! hahaahaa...btol-btol la tue..bawak bekal je la senang..haahaaa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...