Friday, September 30, 2011

bengang jugak bila dengar


Ko-kurikulum tue membebankan ke??

Perlu ke ko-kurikulum tue??

Boleh tak xpyh amik??

Hah.nape??nak tau??ehehehe..sabar dulu yew awak..hehehee..tarik nafas dlm-dlm..baru boleh cite pnjg2..hehee..

Ok.

Seperti yang kowang sedia maklum, setiap pelajar semester 1 tak kira la dari kolej ke, dari politeknik ke, dari U ke,,mmg diwajibkan kepada semua pelajar semester 1 untuk amik subjek ko-ko nie..,! best ke?? Em..bergantung pada ko-ko apa yang kita buat. Tapi biasanya semester 1 mesti dapat yang teruk-teruk. Kalau mase kat politeknik dulu..kiteowg kte poly-briged.! Kawad..!! sama la jugak ngan kat sini.(uitm jengka)..KESATRIA..! lagi teruk dari poly-briged kteowg masa kat poli dulu.. Alhamdulillah..aku tak payah amik lagi subjek tue.. TRANSFER CREDIT je..senang.!!hahahhaa..

Kesian bila dengar macam-macam cite pasal ko-ko tue (KESATRIA).. majoriti yang kata yang dyowg kena buli la..kena denda la..macam-macam..semuanya tentang keburukan!! Teruk sangat ke?? Nape bleh jadi macam tue?? Hmmm..bila dengar sndiri dari mulut budak-budak kesatria tue,,terkejut gila gila gila pnye gila la.!!! Rasanya tak patut kot dyowg wat cm tue.!! Ingat nie kem askar ke?? Ingat kteowg nak sgt amik KESATRIA nie??hmmm.

Apa la salahnya kalau nak tegur tue, biarlah dengan cara yang baik.! Jgn terlalu memalukan orang.. takot diri sendiri merana terima balasan.. ish..bukan nak mendoakan..tapiii,,,manelah tau kan.. kite nie ingat-ingatkan aja..hehehe..

K la..kepada kawan-kawan kelas yang tension bebenar ngan ko-ko tue..banyak2kan bersabar k,, tahan jela untuk 3 semester nie..hehehee..

Wednesday, September 28, 2011

DUNIA BARU DI UITM JENGKA

Assalamualaikum,,,

Ayoyo..sudah lama tidak mengupdate blog ku yang tercinta nie..hahaahaha..banyak sgt kerk keje tue? Xde mase sgt kerk nak update-update blog nie?? Hah.apa lagi nak tnye?? Nak jawapan?? Jawapannya adalah memang btol pown ape soalan-soalan yang kat atas tue tnye.. mmg banyak sgt keje..mmg xde mase..dan yang paling good reasonnye adalah MALAS..!!hahaaha..mmg malas gile nak update blog.. malas nak taip..malas nak karang ayat..malas nak susun ayat..dan bla bla bla..!! whatever.!!!

Seperti yang kowang sedia maklum,,aku sekarang nie sedang melanjutkan pelajaran di peringkat yang lebih tinggi lagi dari apa yang aku dah dapat sebelum nie.. mula-mula Pra-Sekolah, PTS tapi x lepas, UPSR, PMR, dan SPM..!! pas SPM baru bleh cari keje..! tapi tetap x cukup kan.? So..sambung lagi.. tp bukan STPM but DIPLOMA..agak susah dan mencabar.! Tapi take it as a challenge..jgn mudah putus asa..cehwoaaahh.!! hahahaha..done dpt diploma..! sambung lagi..hah..ape plak?? DEGREE la a.k.a IJAZAH.. baru je masuk nie..masih lagi dlm awang-awangan untuk menarik balik minat otak dan fikiran aku ini untuk belajar.! Bkn senang tau degree nie..perlukan komitmen yang btol ngan masa.!! Kalau x pndai manage mase mmg teruk la jadinye..so be careful..tapi kowang jgn risau la..pelan-pelan..slow-slow..jgn kelam-kabut..! amik kau..ayat-ayat berganda je aku guna.!! Use it..jgn segan-segan nak guna ayat-ayat Bahasa Melayu dan English yang kita tau..hehehehe..poyosss la plak!!!..

Ok..berbalik pada cerita yang nak aku story kat kowang nie..kehidupan di sini tidaklah seperti yang disangka oleh orang lain..tapi ada jugak beberapa perkara yang sama yang orang lain bgtau.. ada yang baik dan ada yang buruk..ada yang betul dan ada yang salah..depends pada kita punye pendirian dan mind kita. Either nak ikut, suka atau sebaliknya…TERPULANG.!!

Orang kata kat sini takde hiburan..BETUL!!mmg betul sekali..kat sini mmg totally xde hiburan yang biasa kita buat..mcm karaoke, bowling, wayang..!! maybe disebabkan kat sini semuanya orang melayu,, so.. xperlu kot nak bina kedai-kedai untuk jenis hiburan yang mcm tue.! Aku rasa la..hahaaha.. hah..tapi xdela kat sini semua orang melayu..ada gak aku nmpk orang-orang Asing..mcm Bangladesh.! Mmg hampir agak ramai jugak la..keje2 biase nie an..mmg penuh la orang luar.!!

Study..?? em..ok la..but kat sini subjek-subjek semua in English.. nak tak nak..kena baca dan paham gak..sudahnya, mmg kena bawak KAMUS kehulu-kehilir la!!hahahaa..bagus kan?? Mcm pelajar pintar plak.!!! So far kat sini semua ok la.!! Tapi kat sini xde tv, xde washing machine..sama mcm asrama sekolah menengah..!! terima jelah.nak berjaya kan,,kenalah berkorban..Insyaallah kelak akan mendapat kejayaan.Amin~..

Em..rasanya smpai sini je kot..!! next time kalau rajin update lagi..akan ku update jugak..hehehe.. have a nice day..~~~~

Monday, September 5, 2011

nak tunjuk gambar raya

hyezz..Salam,,

rasa malas btol nak taip panjang-panjang.. tengok jela beberapa gambar yang ade nie.hu9.

ENJOY!!


nape?? sikit?? gambar edit?? a'a..memang btol pown..bagi lawa sikit..hehehee..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...