Wednesday, September 28, 2011

DUNIA BARU DI UITM JENGKA

Assalamualaikum,,,

Ayoyo..sudah lama tidak mengupdate blog ku yang tercinta nie..hahaahaha..banyak sgt kerk keje tue? Xde mase sgt kerk nak update-update blog nie?? Hah.apa lagi nak tnye?? Nak jawapan?? Jawapannya adalah memang btol pown ape soalan-soalan yang kat atas tue tnye.. mmg banyak sgt keje..mmg xde mase..dan yang paling good reasonnye adalah MALAS..!!hahaaha..mmg malas gile nak update blog.. malas nak taip..malas nak karang ayat..malas nak susun ayat..dan bla bla bla..!! whatever.!!!

Seperti yang kowang sedia maklum,,aku sekarang nie sedang melanjutkan pelajaran di peringkat yang lebih tinggi lagi dari apa yang aku dah dapat sebelum nie.. mula-mula Pra-Sekolah, PTS tapi x lepas, UPSR, PMR, dan SPM..!! pas SPM baru bleh cari keje..! tapi tetap x cukup kan.? So..sambung lagi.. tp bukan STPM but DIPLOMA..agak susah dan mencabar.! Tapi take it as a challenge..jgn mudah putus asa..cehwoaaahh.!! hahahaha..done dpt diploma..! sambung lagi..hah..ape plak?? DEGREE la a.k.a IJAZAH.. baru je masuk nie..masih lagi dlm awang-awangan untuk menarik balik minat otak dan fikiran aku ini untuk belajar.! Bkn senang tau degree nie..perlukan komitmen yang btol ngan masa.!! Kalau x pndai manage mase mmg teruk la jadinye..so be careful..tapi kowang jgn risau la..pelan-pelan..slow-slow..jgn kelam-kabut..! amik kau..ayat-ayat berganda je aku guna.!! Use it..jgn segan-segan nak guna ayat-ayat Bahasa Melayu dan English yang kita tau..hehehehe..poyosss la plak!!!..

Ok..berbalik pada cerita yang nak aku story kat kowang nie..kehidupan di sini tidaklah seperti yang disangka oleh orang lain..tapi ada jugak beberapa perkara yang sama yang orang lain bgtau.. ada yang baik dan ada yang buruk..ada yang betul dan ada yang salah..depends pada kita punye pendirian dan mind kita. Either nak ikut, suka atau sebaliknya…TERPULANG.!!

Orang kata kat sini takde hiburan..BETUL!!mmg betul sekali..kat sini mmg totally xde hiburan yang biasa kita buat..mcm karaoke, bowling, wayang..!! maybe disebabkan kat sini semuanya orang melayu,, so.. xperlu kot nak bina kedai-kedai untuk jenis hiburan yang mcm tue.! Aku rasa la..hahaaha.. hah..tapi xdela kat sini semua orang melayu..ada gak aku nmpk orang-orang Asing..mcm Bangladesh.! Mmg hampir agak ramai jugak la..keje2 biase nie an..mmg penuh la orang luar.!!

Study..?? em..ok la..but kat sini subjek-subjek semua in English.. nak tak nak..kena baca dan paham gak..sudahnya, mmg kena bawak KAMUS kehulu-kehilir la!!hahahaa..bagus kan?? Mcm pelajar pintar plak.!!! So far kat sini semua ok la.!! Tapi kat sini xde tv, xde washing machine..sama mcm asrama sekolah menengah..!! terima jelah.nak berjaya kan,,kenalah berkorban..Insyaallah kelak akan mendapat kejayaan.Amin~..

Em..rasanya smpai sini je kot..!! next time kalau rajin update lagi..akan ku update jugak..hehehe.. have a nice day..~~~~

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...