Tuesday, October 18, 2011

susah minggu ini, senang minggu depan

Assalamualaikum kepada pembaca - pembaca yang dikasihi sekalian. Apa khabar?? dah makan lom nie?? minum plak?? hehehe..kalo makan, jangan lupa minum aw. nanti tersedak plak., dah dpt penyakit lain.. kan kita sepatutnye menghindarkan diri dari sebarang penyakit..btol x?? tapiiii,,, kalo dah nak sakit, nak wat macam mane kan?? bukannya kita mencari sakit, tapi sakit yang meronta - ronta datang menghampiri kita..hahhahaahahaa..

So, ape 'plan' kowang minggu nie?? sempena hari cuti holiday satu negeri Pahang pada hari Isnin dan tak lupa jugak holiday for Deepavali pada hari Rabu, kowang dah ade perancangan blom?? hehehehehehe..Perancangan tue mesti la ade kan? Tapi kita tak tau yang apa yang kita rancang tue menjadi atau tak.! tapi harap - harap la segala apa yang dirancang tue menjadi kenyataan hendaknya,,hehehee,,

According to main topic yang dah saya tulis di dalam title post saya kali ini, agak - agak apa yang kowang paham? apa yang susah? siapa yang susah? apa kena mengena minggu ini dengan minggu depan?? hhhmmmm..thinking..thinking..thinking again n again n again sampai dapat jawapannye..hehehehe..

Emmmm...tak dpt?? ok la..meh sini saya habak kat hangpa semuA ya,, minggu nie memang keadaan dan situasi di kampus UITM Jengka agak huru - hara dengan kerumunan pelajar - pelajar degree menghadapi quiz/test sebelum bercuti agak panjang di minggu hadapan.. mula - mula niat dalam hati nie taknak balik la sbb mau save duit untuk balik kampung pada minggu hadapannya.. tapi disebabkan beberapa faktor(ayat dalam buku) yang telah mengubah niat dan minda saya untuk balik pada minggu nie..!!!

Apa faktor - faktor nye??
1. ramai student yang balik.
2. takot tinggal sowang - sowang.
3. terlalu lama cuti.
4. yang paling penting faktornye adalah cafe dan dewan makan tak bukak sepanjang cuti selama 6 hari.

wei..macam mane aku nak makan?? macam mane aku nak hidup sowang - sowang kat sini? tanpa makanan, kawan, orang.!! takkan nak kawan ngan kucing kot, ngan anjing kot, ngan ehem2x kot..? hahhahahahaa.. jadi kesimpulannya aku mengambil keputusan muktamad untuk balik ke rumah ku yang dah lame tak balik hampir 2 bulan.! muktamad!! takde nak pikir - pikir lagi dah.!

Jadi, pesanan kepada orang Johor, Ana balik minggu nie cuti seminggu aw.! nanti bleh la tolong apa yang patut untuk majlis ............ itu nanti..hehehee..



Saturday, October 15, 2011

memang kena gaduh ke??

Assalamualaikum,,

Hye kawan-kawan,,

amacam hari nie,?? best x?? mesti best la kan..duit ptptn dah keluar,, ape lagi, jalan la.! hehehee.. xpe2.,saya dah biasa ngan keadaan disini sebagai seorang yg xde duit.hu9. hanya perlu duduk di dalam bilik membuat apa-apa yang patut..! sadisnye la ayat.he4

eeeeemmmmmmmmmmmmm..

kowang penah gaduh tak?? gaduh ngan sape-sape la.. ngan kawan ke, ngan family ke, atau yg paling selalu pnye gaduh mesti ngan pasangan masing-masing kan??!!! ele..taknak ngaku konon.. sudahhh laaaa....semua orang akan gaduh pnye..! cuma yang membezakan adalah berapa banyak kali kita gaduh,,?? dan ape yang menyebabkan kita gaduh?? bila kita pikir-pikir balik kan, perlu ke kita gaduh?? wajib? sunat? harus? atau ianya gaduh-gaduh sayang aja?? hmmm..

Aku pown tak lari dari itu la beb..that's why la aku cite nie..hehehe..padahal benda yang menjadi punca pergaduhan tue kecik aja,, dan rasanya tak perlu nak mara kot..tapi,,ntah la..naluri kemarahan tue membuak-buak sampai tak boleh nak kawal dah.! salah aku ke?? salah dia ke?? atau dua-dua salah?? atau sebenarnya dua-dua tak salah..! hanya salah paham?? em..mungkin jugak..

Memang tiada jawapan yang tepat untuk diberitahu dan di-omongkan kepada kowang-kowang yang sedang husyuk membaca.!!heheheh..it's very subjective.. no choice answer either A, B, C, or D..hehehe..kena jawab sendiri..sebab jawapannya ada pada anda..ceh~~..hahahaha..

Nape kita gaduh?? adakah sebab hasutan syaitan yang ber-colour merah??? jeng jeng jeng.! seram plak.!!



Kalau gaduh?? apa tindakan kowang?? Bertengkar?? bawak berbincang dengan cara yang baik?? atau hanya berdiam??
Kkadang kita nak sangat wat sesuatu tue dengan cara yang baik,. tapi lain yang dirancang, lain yang dapat.. dah elok-elok start ber-bincang..ttibe datang pulak hasutan SETANNN ya
ng tak diundang..!! hmmm..pokok pangkalnya dari kita jugak..!!

So, kesimpulannya..Hhhaahahaa...takde pew..saje nak cakap yang aku dah banyak kali gaduh ngan dia even belom sampai sebulan couple..dugaan-dugaan..!! tapi 1 je yang saya nak awk tahu.. SAYA SAYANG AWAK..:).. kita jangan gaduh-gaduh lagi aw..huhuhuhuhu,,

Friday, October 14, 2011

amboi..sibuk betul FANA nie sampai tak sempat nak update blog

Assalamualaikum,,

sihat tak kowang semua nie??

hehhehehehehe..

lamanya rasa x update cite-cite baru lagi sensasi dalam kehidupan-hidup aku sekarang nie.. almaklumlah..dah ade tanggungjawab yang lebih besar sbgai seorang pelajar kan.. kenalah berkorban banyak masa dalam ilmu-ilmu pembelajaran.. bukan untuk sape pown.. untuk diri kita jugak.hahahaha..

Memang gila la minggu lepas..macam-macam benda nak buat, macam-macam benda yang berlaku. itu ini..itu ini.!!hmm..pening dibuatnye..haishhh..istighfar banyak-banyak..tapi kadang-kadang tak boleh kawal pown..,,sampai ada suatu masa tue, rasa macam nak quit je dari sini.!!! tension!!

kenapa saya tension??!! emmmm..mungkin sebab tekanan. em..stress.! hahaha..same je maksudnye kan..,kakakakakakaka...ok2x..serius.!! mungkin sebab dah setahun dok bekukan otak nie dok layan facebook,,internet je an..,mengakibatkan saya agak ter-shokkkk dengan situasi dan keadaan disini sebagai pelajar degree..

Nape saya asyik sebut pelajar degree je?? awak rasa saya bangga diri ke??

Nak jawapan??

em..jawapannya adalah Yes.! mmg saya bangga..saya bangga menjadi seorang pelajar degree, ijazah sarjana muda..setelah permohonan saya ditolak untuk kemasukan semester lepas,. mmg rasa bertuah dan happy gilak la ble berjaya dpt masuk Universiti nie.!! hhahahahaha..

ok.

Berbalik pada kisah nak diungkapkan kan,,mmg dari minggu lepas smpai la kehari ini,, mmg banyak benda-benda yang berlaku..! nak tau?? meh baca di bawah.:-

1. junior's night - semua student part1 kena wat persembahan.. setiap sowang kena joint 1 persembahan either dikir, pentomen, fashion show atau sketsa.. akibat dari sikap saya yang agak tamak nak masuk banyak-banyak..saya masuk la dikir ngan sketsa! hahaha..tamak tak saya.. tapi yang sedih..sebab mula-mula excited nak belajar dikir barat, tapi last-last tak jadi sebab tak pndai,,jadi terpaksa tukar kepada nasyid..!so sad~..huhuhuhu..

2. hari selasa siang waktu kelas sebelum malam junior's night tue, ada pulak kuiz.. bukan calang-calang subjek ok.. subjek killer punye.. ECONOMICS!! killer tak killer..!hhahahaa.. so, dari situ mulalah ke-stress-an saya bila banyak sangat benda nak buat.. nak kena pegi itu,, pegi ini.. nak study lagi..ayoyo~~ pening wei..,,

3. hari rabu malam pula ada kuiz lagi untuk subjek office automation.. IT.. banyak benda nak kena hafal..! mula-mula dalam bilik, hafal nak bagai..tapi bila sampai Dewan Kuliah je terus blank.!!

Hah..banyak kan..?? tue blom termasuk assignment lagi nak kena hantar.! ayoyo~~.. tekanan betul rasa..!! nasib baik ade en.abang yang tolong bagi semangat..!!teeett~..

Hah..dah dah dah..xpyh nak tanya lebih-lebih k,, dah baca tue diam, jangan nak kecoh-kecoh plak..hehehe..rahsia tetap rahsia..hehehe..

em..

k la..

chow dulu..

bye.

Assalamualaikum,,:)

Sunday, October 9, 2011

penat kot sekarang nie

Assalamualaikum,,

Maaf la kowang-kowang semua sebab dah lama jugak kan saya tak meng-update cite-cite sensasi dari kehidupan saya sekarang nie..hehehe..

Well, as a student yang baru nak menapak di dunia seorang pelajar degree, memang boleh dikatakan masa yang ada pada setiap hari sentiasa terisi dengan aktiviti-aktiviti ilmiah. Ilmiah bukan sahaja mengadap buku ok,,byk lagi aktiviti-aktiviti yang berkenaan dengan kampus la.!

Hah..sekarang nie pulak,.saya agak totally sibuk sesibuk sangat dengan program JUNIOR’S NIGHT. Yang dimana malam junior tue, budak-budak semester 1 perlu buat persembahan di depan audience..! ayoyo..dah la sibuk dengan assignment group, assignment individual, kuiz,,presentation lagi..! pastue nak wat persembahan untuk junior’s night..!

Ape nak jadi la sekarang nie..,,nasib badan ko la fana..nak sangat sambung bljr kan.. hah..ko tanggung la sendiri..!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...