Tuesday, October 18, 2011

susah minggu ini, senang minggu depan

Assalamualaikum kepada pembaca - pembaca yang dikasihi sekalian. Apa khabar?? dah makan lom nie?? minum plak?? hehehe..kalo makan, jangan lupa minum aw. nanti tersedak plak., dah dpt penyakit lain.. kan kita sepatutnye menghindarkan diri dari sebarang penyakit..btol x?? tapiiii,,, kalo dah nak sakit, nak wat macam mane kan?? bukannya kita mencari sakit, tapi sakit yang meronta - ronta datang menghampiri kita..hahhahaahahaa..

So, ape 'plan' kowang minggu nie?? sempena hari cuti holiday satu negeri Pahang pada hari Isnin dan tak lupa jugak holiday for Deepavali pada hari Rabu, kowang dah ade perancangan blom?? hehehehehehe..Perancangan tue mesti la ade kan? Tapi kita tak tau yang apa yang kita rancang tue menjadi atau tak.! tapi harap - harap la segala apa yang dirancang tue menjadi kenyataan hendaknya,,hehehee,,

According to main topic yang dah saya tulis di dalam title post saya kali ini, agak - agak apa yang kowang paham? apa yang susah? siapa yang susah? apa kena mengena minggu ini dengan minggu depan?? hhhmmmm..thinking..thinking..thinking again n again n again sampai dapat jawapannye..hehehehe..

Emmmm...tak dpt?? ok la..meh sini saya habak kat hangpa semuA ya,, minggu nie memang keadaan dan situasi di kampus UITM Jengka agak huru - hara dengan kerumunan pelajar - pelajar degree menghadapi quiz/test sebelum bercuti agak panjang di minggu hadapan.. mula - mula niat dalam hati nie taknak balik la sbb mau save duit untuk balik kampung pada minggu hadapannya.. tapi disebabkan beberapa faktor(ayat dalam buku) yang telah mengubah niat dan minda saya untuk balik pada minggu nie..!!!

Apa faktor - faktor nye??
1. ramai student yang balik.
2. takot tinggal sowang - sowang.
3. terlalu lama cuti.
4. yang paling penting faktornye adalah cafe dan dewan makan tak bukak sepanjang cuti selama 6 hari.

wei..macam mane aku nak makan?? macam mane aku nak hidup sowang - sowang kat sini? tanpa makanan, kawan, orang.!! takkan nak kawan ngan kucing kot, ngan anjing kot, ngan ehem2x kot..? hahhahahahaa.. jadi kesimpulannya aku mengambil keputusan muktamad untuk balik ke rumah ku yang dah lame tak balik hampir 2 bulan.! muktamad!! takde nak pikir - pikir lagi dah.!

Jadi, pesanan kepada orang Johor, Ana balik minggu nie cuti seminggu aw.! nanti bleh la tolong apa yang patut untuk majlis ............ itu nanti..hehehee..



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...