Saturday, June 23, 2012

12 Jam Perjalanan Yang Memenatkan

Assalamualaikum,

Salam..

Mane ade perjalanan yang tak penat kan? even bawak kereta sekalipun still penat gak kan. heehee.. hah.. itulah yang terjadi dalam perasaan naluri aku sekarang yang baru saja selamat sampai di rumah. 

Amboi.

Penat penat pown larat lagi nak update blog yew. hahaha..

Well.. nak seribu daya, tak hendak seribu dalih.

Macam macam kan.

Bangun memang gila gila pagi sebab nak balik dan kebetulan tidur semalamnya pulak memang gila gila lambat. sebab tengok bola. hahaaa.. sendiri cari pasal, sendiri tanggung la yew.  Kesannya, fuhhh.. penat macam pew aja..:(((

Gerak pagi dari Jengka pukul 8.

Sampai K.L pkol 10 lebih

Gerak & sampai TBS pkol 11 lebih












Naik bus direct ke Larkin pkol 11.30
















Sampai Larkin pkol 3.50

Then, ingat ada bus direct ke bandar penawar pkol 4,. tapi silap lak sebab bas nye pkol 5. gila nak tunggu. terus naik bas ke Kota Tinggi.. dengan anggapan akan sampai lagi cepat.

Rupa rupanya salah percaturan.

Sampai Kota Tinggi memang la cepat. pukul 5 dah sampai.. tapi slek la kat sana teksi tiada, bas pulak ade pkol 6 je nak balik Air Tawar.

Kesian kan... hmmmm.....

Pastue dalam bas Air Tawar lak terlihat couple budak nie.. Mampus meluat. nampak sangat budak baru up. Lagi elok kalo ko pakai tudung.. sbb rambut tak cantik mana.. menutup aurat..terhindar dari buat maksiat. Malu la sikit ngan orang.. Dan Yang Paling Penting Malu Lah Dengan Allah kerana Dia Maha Mengetahui Dan Maha Melihat.  Inilah Budak Akhir Zaman.. buat ikut hati dan perasaan.  bukan ikut hati dan akal.. Tersesat di dunia boleh membawa tersesat di Akhirat.  Ingat tue.. Jangan nanti kalau ada masalah je baru teringat kat Allah... kita sebagai umat manusia yang dicipta Oleh-Nya kenalah sentiasa bersyukur dan mengikut segala perintahNya dan mencegah segala laranganNya..

Nampak dah aku membebel pasal nie. tak suka tak suka tak suka tauuuuu

Done.

Nak rehat

Thanks for reading.:)))

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...