Wednesday, December 26, 2012

Jangan Putus Asa Untuk Kembali

Halolololololo... Assalamualaikum..

Marry Christmas kepada sesiapa yang menyambut nye.. kepada orang Islam,, no no no.. jgn sambut yew. hehehee.. ckp la byk perayaan yg kita boleh sambut untuk orang Islam..

hehehee..

Ada pepatah mengatakan "Putus asa jangan sekali"... mane ntah dapat pepatah tue, aku pun kurang pasti, tapi apa yang pasti,, Macam pernah dengar aje ayat tue, tapi dimana ya?? hahahaha...

Sempena cuti perayaan 25 December in, memang sure sure la kan ramai yang akan bercuti, dan yew.. aku pun salah seorang hamba abdi yang akan bercuti pada tarikh itu,,,,, tapi bukan bermakna aku sambut aw.. Just cuti dah dapat, soo..... cuti la...

Pandai sangat dengan konfiden yang tiket bas tak kan abis punya la.... dengan happy nye. bersama rakan - rakan yang lain di dalam LRT menuju perjalanan dari pekeliling (titiwangsa) ke TBS ( bandar tasik selatan) tanpa ada rasa sangsi atau risau.. Relax saja!!
(ini tiket bus dari jengka) = (7 p.m.)

Tapi apakan daya, takdir tak dapt mengubah apa apa..... Semua tiket ke Johor... HABIS!! what?? apa?? shema?? hahahaha... macam tak logik ke kan?? tapi itulah takdir yang telah ditentukan untuk kami tatkala itu.. memang gone, loss abis la.!! nak buat apa kat sini?? nak tercongok sampai esok pagi?? kirim salam la..!!!

Dan kami memutuskan untuk beli tiket ke SEgamat.!!Alhamdulillah.. ada jugak 1 destinasi yang boleh kami pergi... Asalkan ada kat negeri Johor.. I don't care.. yang lain pikir kemudian.. Insyaallah ada jalan..  So, we decided it,, and buy it.!! Jalan......
(ini tiket ke segamat) = (tiket tak bape cantik sbb bus tambahan rasanya)

Sesampai di Segamat... OMG... takutnye... pukul 2 lebih pagi ada kat luar.. dh mcm anak kena halau rumah dah rasa............... tak boleh duduk diam,,, tak kan nak stay kat bus station sampai pagi??? tak boleh jadi!! kena buat sesuatu...... so,, pegi jalan jalan,, nmpk pakcik tukang sapu sampah,, ask him.. 

" Pakcik, kat sini mana masjid atau surau berhampiran?"...
" Kat sin jauh masjid, adik nak pergi mana?"
"Saya nak balik JB"
"oh,,naik la kete api, pukul 2.30 pagi jalan"
(muka happy)
"iyeke pakcik? hah.. ok2x,,thankss"

Tanpa berlengah lagi, terus gak pecut pegi kat KTM.. nasib baik la dekat aje dari bus station.. depan tue aja,, memang sangat strategik la lokasinye. hahhehehee..

Kat kaunter tiket, tanya dengan berdebar,, takut takut tiket abis.. Dan alhamdulillah... rezeki agaknye nak naik kete api,, ADA!!!!
(ini tiket kete api dari segamat)

Yeah.. dpat balik JB hari nie jugak.... Dan Alhamdullillah..around pukul 7 pagi,, dah sampai JB... rasa seronok sgt...



Pengalaman yang tak kan dilupakan... kalau dikenangkan balik,,, rasa nak gelak je.. hahahaaha...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...