Wednesday, December 5, 2012

Masalah sentiasa Timbul

Assalamualaikum.

Sebelum bulan berbicara, izinkan saya mengatakan sesuatu. Sesungguhnya entri kali ini adalah untuk tatapan pembaca dan hanya bacaan semata mata. Janganlah dibawa perkara ini kepada yang lebih teruk. Harap anda mengerti itu semua yew.. Andai ianya menyakitkan hati anda, percayalah,, orang yang menulis ini lagi sakit hatinye. It's true..!

Hmm.. lama sungguh tidak menulis ape2x disini. terasa sunyi dipagi rabu ini dengan perasaan yang bercampur baur.. ade suka, geram, ade duka, ade yang mcm tak percaya. Kenapa?? apa sebenarnya masalah yang berlaku skrg ini? ape puncanya? adekah puncanya disebabkan itu sahaja? atau ade yang lain yang saya sendiri tidak tahu?

Hmm.. Ntahlah.. sesungguhnya manusia tak lari dari membuat kesilapan. Ya! memang kadang kadang kita tak sedar ape yg kita luahkan, apa yang kita cakapkan itu sehingga membuatkan ade segelintir manusia yang tidak dapat menerimanya.. hmmm... dosakah aku?

Memang! memang mengumpat itu adalah berdosa.. ! tapi kalau dibiarkan di dalam hati, otak, fkiran, dan anggota tubuh yg lain... lagi merana rasa di dada.. Siapa yang mahu tanggung?? Jangan dikenang benda yang sudah lama.. buka buku baru.. agar ianya kembali normal..

Mungkin tekanan yang dirasai tatkala ini mendorong ia melakukan suatu yang begitu rupa. JANGAN.! jangan mengikut hati tanpa membawa fikiran & otak sekali. Danger!

Conclude: I really hope that kita seperti dahulu.. Saling memaafkan adalah lebih baik. Sekian.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...