Thursday, May 30, 2013

Today I'm Alone

Oleh kerana tujuan sebenar adalah untuk membeli tiket, aku gagahkan jua hati, minda, perasaan untuk bangun seawal yg boleh untuk menumpang kakakku yang hendak pergi kerja untuk pergi ke larking untuk membeli tiket. hahaha... bape banyak untuk laa...

Sampai saje di bus stop are Tiram, xtau la ape nama tmpt itu, aku telah diletakkan disitu untuk menaiki bus ke larkin..! hahah.a.. mesti kowang pelik atau tertanya tanya mane akak aku pergi kan?? hahaha... kan dah cakap tadi yang dia nak g kerja. so, kerjanya area area situ, so kenalah bentikan aku kat bus stop yang berhampiran. untuk perjalanan yang seterusnya kenalah naik bus sendiri.

Ok. saya telah dipesan untuk menaiki bus kuning kerana bus selain bus kuning mahal kerana mereka melalui tepi laut tambak johor. makan mase, dan makan banyak duit. So, aku turuti jua arahan darinya.. Hampir 3 bus sudah ku lepasi gara gara untuk menunggu bus kuning..... omg. mane la bus kuning nie x smpai2x lagi.. orang banyak ttibe jadi sikit.. now. xde orang langsung. Cuakk!! takut ape2x terjadi walupun sbenarnya banyak sangat kete lalu lalang. so, wat pew nk takut kan?? hahahhaa... aaahhh.. sape peduli.. dah perasaan aku mcm tue. hehehe..

Then, Alhamdulillah.......... sampai jua bus kuning kesayanganku. hehehe.... banyak rm3 then jalan!! Alhamdulillah walupun lama menunggu tapi berbaloi kerana cepat sampai wlupun banyak kete, perut pulak meragam.! aisshhhh.. time time nie lak nk meragam.. tekan perut kuat kuat.. Then. hilang! heheheh...

Tempat duduk di bas. sempat capture. hehehe
Sesampai di Larkin, ku terus menuju ke tmpt beli tiket di kaunter tiket la mane lagi. hahahaah.... cakap nak balik Jengka,,, tup tup...dengan senang hati tanpa perasaan,, "Dah Habis"... hello,,,abang... tau la sy nie x lawa, tp sy ade perasaan......tolong hormat your customer plzzz...!!! sakittt hati....... another solution, g kaunter depan ade tiket.. bus Union. tapi xpenah nmpk kat Jengka pun. Then, tanya betul ke masuk Jengka. Perempuan tue kata, " Tak sure ".. ahaha .. ayoyo.. boleh lak jual tiket ke jengka tapi x sure g x jengka...!! risiko tinggi tue.. ntah mane2x la die hanta aku nnt.... so,,,,,,, jalan selamat.! Turun K.L la.!  Alhamdulillah ade tiket pagi. So, terus grab.! nanti dari k.l kena menapak g Pekeliling then pegi Jengka.. banyak keje. tp .... lebih better dari xde tiket kan? hehehe

Ok.....habis cite pasal tiket..... naik bus balik. tapi kali ni naik bus g bandaraya, saje nk round2x jb.. heheh. bukan selalu dapat wei.. so, kepada orang2x yang nak round2x jb dengan murah,, naik la bus bandaraya jb. byk tmpt menarik kowang akan nmpk wlupun xleh turun untuk amik gmbr. hahah.. proud to be a Johorean. hhheehehe

Masa masih awal.... baru pkol 10.. hmm!!! tengok wayang pun best gak nie. hehehe.. then, turun kat jusco tebrau. then, beli tiket... ayoyuo.. pening lak nk pilih cite mane. Melayu or English?? Fast furious 6? KIL? Biker kental? hmmm..tengok masa... I think better tengok KIL sbb hari nie hari 1st tayangan. so, saje je nak tgk. hehehe......... harga asal rm12 tp disebabkan I nie student, so dpt la rm9... ok what?? hehehe.. dpt kurang rm3 tue sangat bermakna sangat. lepas tambang bus nak balik Kota. hehehe..

Ok. tiket satu je sbb sowang2x.hu9
Done tengok cite.. sowang2x. semua orang pelik je. hahaha..... komen pasal cite tue?? em.. not bad la. cite yg lain dari yg lain.. slow sikit.. tp ending best.! sweet couple la mcm dyowg nie. rase sesuai lak .hahahaa


Ok.. dah dah. pegi balik sana.. Nanti mak bising....so, tanpa buang mase, aku terus naik bus balik ke kota. Sampai kota around pkol 2.... masih awal untuk balik. so, shopping ape yg patut. then, singgah ke SECRET RECIPE untukkkkkkkkkkkkkkk...... untuk makan la ape lagi. hhahahaha...


Berhempas pulas nak habiskan ini lauk. :)
Done makan, jalan2x jap usha2x telefon.. wow. impress..! ble lah leh dapat gajet2x ini semua?? berangan jela ko fana. hahahaahaa... ok2x.. mase dh hampir tiba untuk naik bus ke rumah lak!!!!!!!!! Let's goo....


Ok. smpai sini saja. sampai ketemu lagi.. Nice.! bye2x. Assalamualaikum.:)



Wednesday, May 29, 2013

Perlawanan batal atau tunda??

Semalam sejarah telah membuktikan kehebatan penangan bola sepak liga super malaysia apabila perlawanan diantara pahang vs JDT telah ditunda kerana beberapa masalah yang x diingini dan disangka berlaku.  Kecewa memang kecewa kerana penyokong2x semua telah hadir ke stadium kuantan dan x kurang jugak kepada penyokong yang menonton dikaca tv.  

Sejak pukul 8.45 mlm lagi kami sekeluarga sudah terpacak di depan tv untuk menonton perlawanan tersebut.  Tunggu punye tunggu, x mule2x jugak.... sebab pew ni?? risau gelisah tertanya - tanya ape sebenarnye yang berlaku.

First, tengok...wwauuuu!! ramainye orang..?!!! semuanya berbaju kuning. penuh betul la stadium tue mlm tadi.... mane penykong johor:??!!!! hahaha.sempat lagi tnye...... begitu ramai sekali yang datang smpai duduk kat track sbelah padang.. boleh pulak polis tue bagi.. pelik! kire untung la sape yg duduk kat situ kan?? dekat2x...hahhahahaha...tp keselamatan mmg x terjamin la kan. kalau lah penonton emo.... tang tang tue jugak dyowg leh masuk padang belasah pemain lawan......... cuaakkk!!

So, dengan tindakan polis, dapatlah mereka yang duduk kat track tue dikeluarkan dari stadium.. kire kena halau la nie. hahaha.. tp xpe......... demi keselamatan kami semua.!!!  

Ok done.. malas nak tengok situasi tue, smpat gak g belakang tengok tv astro ria tengok masterchef jap smbil jeling2x tv kat depan. hhahahahaa.....

kire2x habis cite masterchef dlm pkol 10, still x mule2x lagi bola.. dah pukul bpe nie???? kalau mcm nie, xyah wat la. hhahaha.. boleh gtu??? hheehehehehehe.... ok,done. tengok jugak. sbb xde cite lain. hmm.. xmule2x jugak. hahhahhahahaa.. tp xpe sabar,,,

Yang lawak-nye , sedang sibuk orang duk uruskan penyokong, elok pulak kucing masuk padang pegi berak. hahaha.. kelakar kelakar.. hehehee
dalam pkol bape x pasti,,,, dh settle kedudukan para penonton kat stadium, ketua polis pun dh wat tawaf.. tibe2x.. kecoh kat side penyokong JDT, ........ someone from outside baling batu kat penyokong JDT.. ape kes????? awat hang wat kat kami lagu ni??ape salah kami?? kami hanya datang nak menyokong pemain kami....... why u all not very propesional???? hahhahhahaa........ kecohhh!!!!!! smpai ade yang tercedera..

So, keputusan,nye,, perlawanan harus ditundda.. so,, jangan salahkan penykong JDT yang sanggup datang dari jauh untuk mnonton perlawann ini.. it's just a game.. so, kowang2x semua nie tengok jela.... k..

untuk lebih detail, kowang leh baca berita ini.

Harap menjadi iktibar...

Sekiranya post ini kurang menyenangkan kalian yg membaca, saya mohon maaf..  Ini hanyalah luahan hati saya saje.

Peace.

Monday, May 27, 2013

Oh#Gigi

Salam readerzz..salam ceria di hari isnin yang indah.. Pelajar degree uitm masih lagi menikmati cuti yang indah tanpa memikirkan akan akibat selepas naik cuti ini. Penuh dengan quiz, test, presentation, dan final paper! o.m.g.. hahhaa... tapi cuti tetap cuti. bila lagi nak menikmati cuti kan?? because cuti semester nanti dah masuk bulan Ramadhan.. Can't go anyway anytime.! hahaha.... saya dok cite nie macam la sy keluar setiap hari kan.. hahaha.. xde maknenye.. xkn dapatnye.. haha. lagipun membaziakkkk.... jimat duit sikit wei... untuk keperluan dan kehendak yang dinanti2xkan sejak betahun lamanya! cewaaahhh.. sudah berjimba pulak. hahahaha

Okay2x. berbalik pada tajuk utama diatas... GIGI..

GIGI.

hahhahhahaha.. gigi memang menjadi masalah bagi aku sejak dari kecil lagi.  Takpenah nak cantik tersusun saja giginye.. inilah akibatnye kalau tidak dijaga dari kecik. Hah..ingat yew adik2x,,,,,,,,,,,,,, jaga gigi tue elok2x. jangan ble dh besar nnt, menyesal ngan gigi yang x cantik, tersusun, rosak la... macam2x.. nanti nak melabur duit untuk buat "brayses." (hahah..xdengeti nak eja,,,,)......

Ok. disebabkan gigi saya sudah rosak yang teramat sangat.  Tak tertahan saja ini.. pergilah jua kaki ini melangkah ke Hospital...  

tunggu punya tunggu. sampai giliran saya, masuk dalam, tunggu lagi, tengok orang cabut gigi, tambal gigi, buat gigi, macam2x. hahahahhaahaha, then sampai giliran saya,, cek2x,,,, gigi xleh cabut sebab gusi bengkak. ayoyuyoo~~~... kena tahan lagi la seminggu baru operate..!!

Oh.gigi.

Sunday, May 26, 2013

JDT~~Luaskan kuasamu

Walaupun banyak dugaan, cakap2x orang.. rintangan! dan kata busuk orang, JDT tetap menguatkan semangat mereka dan para penyokong tetap tak putus-putus untuk menyokong JDT!! yeaahhhh...

Dan teruskan perjuanganmu JDT..! we are very proud of you..:)



Saturday, May 25, 2013

Homework#1

Hye readerzz..

Hari nie just duduk rumah buat ape yang patut... seperti biase bile berada dirumah mesti kena buat kerja-kerja pumpuan kan??? like macam masak, sidai baju, lipat baju. kemas blik sikit...!! hahaha.. penat memang penat.....tapppiiiii....pratice to be wife one day.So, telan jela ape yang patut.!hahaha

Wokey, seperti student2x sekolah, student Universiti jugak tidak lari dari homework-nye yang tersendiri.. Lagi parah aw... huhuhu...okay,,,,,,,,,,, ini adalah kerja pertama yang saya buat.!  Take a look..




Hahahaha..sori la yew kalau kalau gambar diatas seperti senget dilihat.. 
Bantai saja.

Tapi sempat jugak tengok #masterchefselebritimalaysia2 ...


Okay,done buat,, tapi tak siap lagi aw..... banyak susah pnyelatihan. hahahah.... ok2x.. Sampai ketemu lagi

Friday, May 24, 2013

Report Laporan Lawatan

Hye readerzz..

Ok. can't wait to post this side.. walaupun agak tak up-to-date, tapi ade ku kisah?? hahhaa

Hari rabu bersamaan 22hb Mei kami dua kelas telah selamat pergi melawat 2 tempat lokasi di K.L yang superbb.. walaupun orang kata tmpt itu biasa saja, tapi at least kami berjaya pergi jugak! Tqq pada kawan2x yang x putus2x berusaha untuk menjayakan lawatan ini.  Very appreciate it!

Ok. tanpa buang banyak masa kowang dan saya jugak menaip ini semua,, silalah lihat gambar dibawah. walaupun tak banyak kan. hahhaha... enjoy it!!
 di JARING.. banyak informasi didapati

di Muzium Telekom Malaysia. superbb sporting & happening.  :)


Ok. selesai sudah lawatan, jadi jangan lupa sediakan report naik cuti nanti yew. Bye2x.

Thursday, May 23, 2013

Merah menyala

Salam readerzzz....

Sudah lama tidak bersua bersama kalian.  Ampunkan saya yang serba kekurangan ini.  Bukan sengaja mahu membiarkan ruang ini kosong tanpa isi..... setiap manusia tidak lari dari kesilapan. hahaha

Poyo saje ayat...

Cari cari idea mane yang best untuk dikongsikan bersama.. tuuppp!! satu benda yang timbul dalam fikiran.

Ini dia.!!!!

Baju yang dibuat khas oleh classmate untuk kelas pnya t-shirt. Nice and bile pakai ramai2x rase bangga.. semua orang yang melihat kami....... bertanya.. "kowang wat baju ea?".. bangga sejenak ... tak sia2x kami buat & beli..!! always support our class..

Ok... akan di-update ape2x yang patut....

Be remember my blog..!

Take care.

bye2x.

Thursday, January 17, 2013

Bahasa tu elok sikit boleh?

macam2x perangai orang zaman sekarang nie?? 

mane respect kalian??

 ingat kau dah keje, kira bagus la??

wei.. hello!!!! aku pun pernah keje la.

pernah rasa alam pekerjaan...

tapi xdela berlagak sangat macam ko..!!!!!!!!!

kau nak orang respect ko, tapi ko????

Macam hampeh...

Ingat bagus sangat la..

Nie yang nak kutuk fizikal nie..!!!

Hmmmmmmmmmmmmm....

Pekerja kerajaan yang ntah ade SPM je ada hati nak mara mara nak sound sound aku..

sedap r!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dah ko yang buat salah, ngaku jela..

Nape nak salahkan aku pulak.

Keje lembab..tau nak on9 je keje nye.

Kerja apa macam tue..???!!!!!!!!

Kau berkira sangat dengan Letter Head tue??

Nak cas???? sedap lak..

Kalau kat poli relax je.. .xde kena cas pun kalo transkrip tue..

Ko pulak berkira..

Dah la tempat pun macam ....///.. Kesian!!!!

Hidup kat tempat nie...... Bosan.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Saturday, January 5, 2013

Final Time

Assalamualaikum kepada semua,..


Minggu exam dh bermula.. doakan saya disini dapat menjawab semua soalan dengan mudah.


Doakan saya dapat mengawal segala nafsu,, hanya fokus pada peperiksaan sekarang ini. 


Diharap anda semua mendoakan kejayaan saya.


Insyaallah saya akan buat yang terbaik.


Amin~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...