Wednesday, May 29, 2013

Perlawanan batal atau tunda??

Semalam sejarah telah membuktikan kehebatan penangan bola sepak liga super malaysia apabila perlawanan diantara pahang vs JDT telah ditunda kerana beberapa masalah yang x diingini dan disangka berlaku.  Kecewa memang kecewa kerana penyokong2x semua telah hadir ke stadium kuantan dan x kurang jugak kepada penyokong yang menonton dikaca tv.  

Sejak pukul 8.45 mlm lagi kami sekeluarga sudah terpacak di depan tv untuk menonton perlawanan tersebut.  Tunggu punye tunggu, x mule2x jugak.... sebab pew ni?? risau gelisah tertanya - tanya ape sebenarnye yang berlaku.

First, tengok...wwauuuu!! ramainye orang..?!!! semuanya berbaju kuning. penuh betul la stadium tue mlm tadi.... mane penykong johor:??!!!! hahaha.sempat lagi tnye...... begitu ramai sekali yang datang smpai duduk kat track sbelah padang.. boleh pulak polis tue bagi.. pelik! kire untung la sape yg duduk kat situ kan?? dekat2x...hahhahahaha...tp keselamatan mmg x terjamin la kan. kalau lah penonton emo.... tang tang tue jugak dyowg leh masuk padang belasah pemain lawan......... cuaakkk!!

So, dengan tindakan polis, dapatlah mereka yang duduk kat track tue dikeluarkan dari stadium.. kire kena halau la nie. hahaha.. tp xpe......... demi keselamatan kami semua.!!!  

Ok done.. malas nak tengok situasi tue, smpat gak g belakang tengok tv astro ria tengok masterchef jap smbil jeling2x tv kat depan. hhahahahaa.....

kire2x habis cite masterchef dlm pkol 10, still x mule2x lagi bola.. dah pukul bpe nie???? kalau mcm nie, xyah wat la. hhahaha.. boleh gtu??? hheehehehehehe.... ok,done. tengok jugak. sbb xde cite lain. hmm.. xmule2x jugak. hahhahhahahaa.. tp xpe sabar,,,

Yang lawak-nye , sedang sibuk orang duk uruskan penyokong, elok pulak kucing masuk padang pegi berak. hahaha.. kelakar kelakar.. hehehee
dalam pkol bape x pasti,,,, dh settle kedudukan para penonton kat stadium, ketua polis pun dh wat tawaf.. tibe2x.. kecoh kat side penyokong JDT, ........ someone from outside baling batu kat penyokong JDT.. ape kes????? awat hang wat kat kami lagu ni??ape salah kami?? kami hanya datang nak menyokong pemain kami....... why u all not very propesional???? hahhahhahaa........ kecohhh!!!!!! smpai ade yang tercedera..

So, keputusan,nye,, perlawanan harus ditundda.. so,, jangan salahkan penykong JDT yang sanggup datang dari jauh untuk mnonton perlawann ini.. it's just a game.. so, kowang2x semua nie tengok jela.... k..

untuk lebih detail, kowang leh baca berita ini.

Harap menjadi iktibar...

Sekiranya post ini kurang menyenangkan kalian yg membaca, saya mohon maaf..  Ini hanyalah luahan hati saya saje.

Peace.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...