Thursday, May 30, 2013

Today I'm Alone

Oleh kerana tujuan sebenar adalah untuk membeli tiket, aku gagahkan jua hati, minda, perasaan untuk bangun seawal yg boleh untuk menumpang kakakku yang hendak pergi kerja untuk pergi ke larking untuk membeli tiket. hahaha... bape banyak untuk laa...

Sampai saje di bus stop are Tiram, xtau la ape nama tmpt itu, aku telah diletakkan disitu untuk menaiki bus ke larkin..! hahah.a.. mesti kowang pelik atau tertanya tanya mane akak aku pergi kan?? hahaha... kan dah cakap tadi yang dia nak g kerja. so, kerjanya area area situ, so kenalah bentikan aku kat bus stop yang berhampiran. untuk perjalanan yang seterusnya kenalah naik bus sendiri.

Ok. saya telah dipesan untuk menaiki bus kuning kerana bus selain bus kuning mahal kerana mereka melalui tepi laut tambak johor. makan mase, dan makan banyak duit. So, aku turuti jua arahan darinya.. Hampir 3 bus sudah ku lepasi gara gara untuk menunggu bus kuning..... omg. mane la bus kuning nie x smpai2x lagi.. orang banyak ttibe jadi sikit.. now. xde orang langsung. Cuakk!! takut ape2x terjadi walupun sbenarnya banyak sangat kete lalu lalang. so, wat pew nk takut kan?? hahahhaa... aaahhh.. sape peduli.. dah perasaan aku mcm tue. hehehe..

Then, Alhamdulillah.......... sampai jua bus kuning kesayanganku. hehehe.... banyak rm3 then jalan!! Alhamdulillah walupun lama menunggu tapi berbaloi kerana cepat sampai wlupun banyak kete, perut pulak meragam.! aisshhhh.. time time nie lak nk meragam.. tekan perut kuat kuat.. Then. hilang! heheheh...

Tempat duduk di bas. sempat capture. hehehe
Sesampai di Larkin, ku terus menuju ke tmpt beli tiket di kaunter tiket la mane lagi. hahahaah.... cakap nak balik Jengka,,, tup tup...dengan senang hati tanpa perasaan,, "Dah Habis"... hello,,,abang... tau la sy nie x lawa, tp sy ade perasaan......tolong hormat your customer plzzz...!!! sakittt hati....... another solution, g kaunter depan ade tiket.. bus Union. tapi xpenah nmpk kat Jengka pun. Then, tanya betul ke masuk Jengka. Perempuan tue kata, " Tak sure ".. ahaha .. ayoyo.. boleh lak jual tiket ke jengka tapi x sure g x jengka...!! risiko tinggi tue.. ntah mane2x la die hanta aku nnt.... so,,,,,,, jalan selamat.! Turun K.L la.!  Alhamdulillah ade tiket pagi. So, terus grab.! nanti dari k.l kena menapak g Pekeliling then pegi Jengka.. banyak keje. tp .... lebih better dari xde tiket kan? hehehe

Ok.....habis cite pasal tiket..... naik bus balik. tapi kali ni naik bus g bandaraya, saje nk round2x jb.. heheh. bukan selalu dapat wei.. so, kepada orang2x yang nak round2x jb dengan murah,, naik la bus bandaraya jb. byk tmpt menarik kowang akan nmpk wlupun xleh turun untuk amik gmbr. hahah.. proud to be a Johorean. hhheehehe

Masa masih awal.... baru pkol 10.. hmm!!! tengok wayang pun best gak nie. hehehe.. then, turun kat jusco tebrau. then, beli tiket... ayoyuo.. pening lak nk pilih cite mane. Melayu or English?? Fast furious 6? KIL? Biker kental? hmmm..tengok masa... I think better tengok KIL sbb hari nie hari 1st tayangan. so, saje je nak tgk. hehehe......... harga asal rm12 tp disebabkan I nie student, so dpt la rm9... ok what?? hehehe.. dpt kurang rm3 tue sangat bermakna sangat. lepas tambang bus nak balik Kota. hehehe..

Ok. tiket satu je sbb sowang2x.hu9
Done tengok cite.. sowang2x. semua orang pelik je. hahaha..... komen pasal cite tue?? em.. not bad la. cite yg lain dari yg lain.. slow sikit.. tp ending best.! sweet couple la mcm dyowg nie. rase sesuai lak .hahahaa


Ok.. dah dah. pegi balik sana.. Nanti mak bising....so, tanpa buang mase, aku terus naik bus balik ke kota. Sampai kota around pkol 2.... masih awal untuk balik. so, shopping ape yg patut. then, singgah ke SECRET RECIPE untukkkkkkkkkkkkkkk...... untuk makan la ape lagi. hhahahaha...


Berhempas pulas nak habiskan ini lauk. :)
Done makan, jalan2x jap usha2x telefon.. wow. impress..! ble lah leh dapat gajet2x ini semua?? berangan jela ko fana. hahahaahaa... ok2x.. mase dh hampir tiba untuk naik bus ke rumah lak!!!!!!!!! Let's goo....


Ok. smpai sini saja. sampai ketemu lagi.. Nice.! bye2x. Assalamualaikum.:)



4 comments:

Fafuza Azuffa said...

haiyooo..
ko jln2 sowg je ke wehh..

gle kentalll..
HAHA >.<

FANA ZABIL said...

hahahaha..memang kental pun. dah xde sape nk diajak.. best la. try la. hahahahaa

Fafuza Azuffa said...

aku pnh je wehh..
tp at least aku bwk keta sndri.
ko siap nek bus..
gle #TABIK
HAHA :p

FANA ZABIL said...

hahahaha..well..tengok orang la. heehhee.. best la. cer try nnt.:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...